Fogalom a vendéglátásban

Szellár Diana – Kupuszina – Eszközbeszerzés

A kupuszinai Juhász család kocsmája fogalomnak számít a helyi, de a környékbeli közösségi élet, szórakozási lehetőségek szempontjából is. A generációkon át örökítődött Juhász- kocsmával az ükapja által alapított helyet üzemelteti tovább Szellár Diana, a család többi tagjával egyetemben. A Prosperitati Alapítvány pályázatainak jóvoltából új bútorzatot, asztalokat és székeket vásárolhattak a kocsmahelységbe, továbbá a mellékkeresetként működtetett családi gazdaság, gyümölcsös is hasznos eszközzel gazdagodhatott. Működésről, újításról, fejlesztésekről Diana beszélt:

  • Milyen eszközökre pályáztatok az Alapítványnál?

Az első körben pályáztunk eszközbeszerzésre a Juhász-kocsma számára. Székeket és asztalokat igényeltünk, vásároltunk meg a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően. Ezeket asztalos készítette el, fából, nagyon tetszetős és minőséges módon. Kiváló, tartós gyártmány, a rendeltetésének remekül megfelel.

Nagyon hálásak vagyunk, hiszen az Alapítvány támogatása nélkül nem tudtuk volna lecserélni a régi kocsmai bútorzatot.

A legutóbbi pályázati körben édesanyám nyújtott be pályázatot a közösen munkált családi gazdaságunkkal. Ennek köszönhetően egy mulcsozó kerülhetett tulajdonunkba, amelynek szintén nagy hasznát vesszük. A gyümölcsösben teszi könnyebbé, gyorsabbá a munkát.

  • Mekkora területen és mit termesztetek a gazdaságon belül?

Édesanyám nevén van a gazdaság. Gyümölcstermesztéssel foglalkozunk. Körülbelül három holdas területen a legkülönbözőbb fajta almát termesztjük, majd a gyümölcsöt értékesítjük a családi gazdaság keretein belül.

A kocsma üzemeltetése mellett ez kiváló kereset kiegészítésnek bizonyul a családunk egésze számára.

 

  • Mi a Juhász- kocsma története és jelenlegi rendeltetése?

A kocsma története több generációja nyúlik vissza, még ükapám nyitotta és azóta megszakítás nélkül működik a Juhász- kocsma. Egykor a faluban több mint tíz kocsma is volt, jelenleg csupán három üzemel. Egyre fogy a lakosság száma, de mi igyekszünk a Juhász- kocsmába vonzani a vendégkört, minden korosztály tagjait, a fiatalokat is. A mindennapi üzemelés mellett a diszkó helységünket különböző közösségi rendezvények szervezésére rendelkezésre bocsátjuk, gyakran szerveznek nálunk bulit különböző ifjúsági szervezetek, de születésnapok, családi események is szerveződnek nálunk.

  • Milyen további bővítési terveitek vannak?

Itthon szeretnénk maradni, szülőföldön boldogulni, folyamatosan működtetni a kocsmát, esetleg kibővíteni a rendeltetési kört. A távoli jövő tervei között szerepel a diszkó helység felújítása, de a mindenkori cél az a folyamatos működés.

Nevezetesen, hogy nyitva tartsunk, a kupuszinai emberek apraja- nagyja mindig betérhessen megszokott helyére, a Juhász- kocsmába- hallottuk a talpraesett vállalkozó hölgytől, Szellár Dianától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon