Moholról a magyar válogatottságig

Daily news hungary

Vasárnap este rendezték meg a Szerbia - Magyarország labdarúgómérkőzést a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában, amelyen a vendégek győzedelmeskedtek 1:0 arányban.

Önmagában Magyarország nemzeti együttesének utóbbi időben mutatott játéka és elért eredményei is figyelemre méltóak, hiszen a törökök és bolgárok legyőzése után a szerbek skalpját is sikerült begyűjteni, azonban ez az este másról is emlékezetes marad. Főleg számunkra.

Könyves Norbert, aki Moholon kezdte pályafutását, majd sorrendben a Topolya, MTK, Paks, Vasas, Debrecen, Paks, Zalaegerszeg színeiben összesen 312 mérkőzésen 74 gólt ért el, 31 évesen életében először került a nemzeti válogatott keretébe, és a debütálását egy győztes góllal tette emlékezetessé. Külön pikánssá teszi a történetet, hogy az az ország ellen sikerült eredményesnek lennie, ahol felnőtt, és amelynek válogatottjába valószínűleg sosem került volna be vajdasági magyarként.

Amellett sem lehet elmenni szó nélkül, és egyben büszkeséggel töltheti el a vajdasági magyarokat, hogy Magyarország egyedülálló módon két vajdasági születésű csatárral állt ki a mérkőzésre, ugyanis az újonc Könyves Norbert mellett a már harmincszoros válogatott zentai származású Nemanja Nikolics volt a másik csatár, aki már 7 gólt is szerzett korábban.

Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmat szavazott Könyvesnek, megkoronázva ezzel a fiatal csatár karrierjét, mivel a labdarúgásban a nemzeti válogatottságtól nincs nagyobb eredmény és dicsőség.

Norbert a mérkőzés utáni nyilatkozatában bevallotta, hogy korábban nem gondolta volna, hogy egyáltalán bekerülhet a válogatottba, azt pedig főleg nem, hogy még gólt is szerezhet. Saját góljával kapcsolatban elmondta, hogy a becsúszása után felpattant, elhúzta a kapus mellett, és utána már csak az üres kapuba kellett gurítania. Őt kérdezve kiemelte, hogy a gyorsaság és a harcosság az erénye, és ezzel próbál majd segíteni a válogatottnak is, és szeretné, hogy ez másokra is átragadna. Kissé meghatódva köszönetet mondott a családjának, barátainak és minden olyan személynek, akik korábban és most is támogatták őt és szorítottak a sikereiért.

Vele kapcsolatban egy gyermekkori történetet is el tudok mesélni, amely igazán jellemzi őt: általános iskolás korúak lehettünk, amikor szüleimmel egy baráti családnál voltunk vendégeskedni. Norbert a családjával szintén ott tartózkodott, és mi az utcán játszottunk le egymás ellen egy mérkőzést kisebb kapukra. Amire emlékszem, hogy bár jól játszottam, az mégsem volt elég, ugyanis a küzdőszellem, hajtás már akkor is jellemző volt rá, és a végén természetesen ő nyert.

Ezúton is gratulálunk neki, legyünk büszkék arra, hogy vajdasági magyarként ilyen sikert tudott elérni, és kívánjuk, hogy még sok emlékezetes pillanatot szerezzen nekünk, nézőknek.

Hajrá Norbert!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon