Dajkamese

Maglai Jenő bejelentette, hogy visszavonhatatlanul lemond mandátumáról a szabadkai városi képviselő-testületben.

Lemondását Maglai Jenő azzal indokolta, hogy inkább a politikai szervezet infrastruktúrájának kiépítésén és megerősítésén dolgozik majd, és hát ugye itt vannak a fiatalok is, akik a lemondással végre alkalmat és helyet kapnak a megmutatkozásra.

Alleluja!

Micsoda önzetlenség!

Tényleg van olyan, aki elhiszi ezt az álszent dumát?! Most, hogy a politikai karrierje lefelé ível, hirtelen ekkora gesztussal él a fiatalok irányába?!

No, de megpróbálom levetkőzni az előítéleteimet, és továbbolvasom az erről szóló hírt, ami azt taglalja, hogy tessék megérteni, neki (Maglainak) egyszerűen nincs ideje vezetni a frakciót és azzal párhuzamosan az ügyvédi irodáját is.

S akkor ezt így simán nyeljük is be, ugye?!

Még ha el is tekintünk attól a ténytől, hogy Szabadka Polgári Mozgalmának Maglai Jenő nem frakcióvezetője , hanem frakcióvezető helyettese, afelett akkor sem tudunk kérdés nélkül elmenni, hogy az előző mandátumban -- amikor több mint duplája volt a jelenlegi négy képviselőből álló Szabadka Polgári Mozgalmának a frakciója --, Maglai úr mégis hogyan volt képes összeegyeztetni a politikai életet az ügyvédi munka sokaságával?!

Most, hogy látványosan megcsappant a népszerűsége a politikai életben, hirtelen megugrott a munkafeladatok sokasága az irodában?! Ugyan, ugyan...

Azt nyilatkozza továbbá, hogy az emberek dolgozni akarnak, több száz emberből álló gépezetük van, és hát a feladatokat meg kell osztani.

Nohát, hol van az a több száz ember? Hol? Az biztos, hogy nem az ügyvédi irodában, mert akkor szegény Maglainak nem kellene egyedül húznia az igát és feláldoznia a politikai karrierjét.

Visszakanyarodva az előző gondolatmenethez: Szabadka Polgári Mozgalma még a választásokon sem indult teljes listával, mert nem volt elég embere, akkor meg miről beszélünk?!

Hogy lehet ilyen magas labdákat adni?

Könyörgöm, hogy?

Persze, ahhoz nagy bátorság kellett volna, hogy Maglai Jenő a nyilvánosság elé azzal álljon ki, hogy gyerekek ez van, a süllyedő hajót mielőbb el kell hagyni.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon