,,Többet, jobban, céljainkkal összhangban”

Losonc Endre, Orom – Kapcsolható eszközök, földvásárlás

Az oromi Losonc Endre figyelemre méltó családi gazdasága mezőgazdasági gépezetekkel és földterülettel lett gazdagabb a Prosperitati Alapítvány pályázatainak köszönhetően. Az eszközök felhasználásáról, a gazdaság fejlesztéséről a következőket nyilatkozta:

  • Milyen gépezeteket sikerült vásárolnia az Alapítvány támogatásával?

Előbb igényeltem és nyertem a pályázaton mezőgazdasági gépeket, egy hengert és permetező gépet, továbbá egy földvásárlási pályázaton sikerült újabb szántóföldhöz jutni.

A permetező gép nagyban segít a hatékonyságot illetően, tehát gyorsaságban és kezelhetőségben, ugyanis ezen a gépen munka közben is emelhető a magasság, kabinból, traktorfülkéből irányítható. Eleve olyan típust választottam, amelynek könnyebb a kezelése.

Ami a hengert illeti, mindeddig nem rendelkeztem ilyen gyűrűs hengerrel, sokat segít a munkában, hiszen ezelőtt hagyományos hengerem volt. Különösen nagy könnyítést jelent, amikor komolyabb magány előkészítésre van szükség, de a  haladásban szintén segít, mert az eddigi hengeremtől nagyobb a munkaszélességgel rendelkezik. Egyszóval, nagyobb területet gyorsan be lehet járni vele.

  • Mekkora területen gazdálkodnak?

Negyven hektár földterületen gazdálkodunk.

  • Milyen egyéb fejlesztések vannak folyamatban?

Folyamatosan pályázunk, bővítünk.

 

Célunk, összhangba hozni a gépszélességeket, az eszközök méreteit. A későbbiekben permetezőgépet, műtrágyaszórót, talajmegmunkálót, vetőgépet igényeltünk. Példának okáért tudatosan olyan vetőgépre nyújtottunk be pályázatot, amelynek mérete illeszkedik a permetezőgép szélességéhez. Ilyenfajta talajmegmunkálásra eddig nem adódott lehetőségünk.

Mondanom sem kell, nagyon hálásak vagyunk a Prosperitati Alapítvány nyújtotta segítségért- mondta Losonc Endre.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon