Tánc a lelke mindennek

Arancsity Tímea – Adagio-Szabadka – START UP –Táncoktatás

A szabadkai Arancsity Tímea Adagio néven működő balett táncstúdiójának növendékei sorra hozzák a dobogós eredményeket a különböző hazai és nemzetközi versenyek alkalmával. A Prosperitati Alapítványnál eszközök megvásárlására nyertek támogatást, további bővítési terveik is vannak. A működésről Tímea készséggel mesélt:

  • Milyen eszközökkel gazdagodott a stúdió a Prosperitatinak köszönhetően?

A Prosperitati Alapítványtól igényeltem és kaptam egy hangfalat, laptopot, professzionális fényképezőgépet, videókamerát és egy televíziót.

Mindez sokat segített a munkámban, mivel táncstúdiót nyitottam magánvállalkozóként. A televízión visszanézzük magunkat, a fellépéseink alkalmával készült felvételeket, mindebből tanulunk. A kamerának, illetve a fényképezőgépnek szintén nagy hasznát vesszük, a fellépéseken, megörökítjük a produkcióinkat. A hangfalat pedig értelemszerűen a próbák és a fellépések során is igénybe vesszük a zenei kísérethez a táncoktatás során.

  • Mit lehet tudni a stúdió jellegéről, tevékenységéről?

Az Adagio előtt egyesületként működtünk.

A táncstúdióban klasszikus és modern balett táncokat oktatunk, gyerekek számára, három évestől tizennyolc éves korig. Vannak előkészítő és serdülő csoportok, az iskolás gyerekek számára, illetve a rekreatív balett kedvelőinek, akik nem jártak előzőleg balettre, hanem középiskolás korúktól szeretnének táncot tanulni.

Járunk versenyekre, évente háromszor, négyszer megyünk versenyezni. Az első nemzetközi versenyünkön Romániában, Brassóban jártunk. Ott jelentős eredményt értünk el, első helyezettek lettünk. Azóta is több dobogós helyet szereztünk, különböző nemzetközi versenyeken, például Temesváron, de az itthoni megmérettetéseken szintén sikerrel szerepelünk. Rendszeresen résztveszünk a vajdasági megmérettetéseken. Nemrégiben magyarkanizsai és szabadkai versenyen is dobogós helyezettek lettünk, illetve a legjobb koreográfiáért járó díjat nyertünk. Továbbá évente három előadást készítek a gyerekekkel, a szabadkai Gyermekszínházban mutatjuk be ezeket.

A kicsik különösen lelkesek és érdeklődőek. Értelemszerűen náluk a koncentráció még nem olyan fejlett, de ,,bennük van a táncos lélek”, mindezt az ambíciót igyekszünk a legnagyobb mértékben kiaknázni.

  • Milyen további bővítést terveznek?

Szeretnénk a stúdió feletti padlásrész felé terjeszkedni. Ott kialakítani egy edzőtermi részleget, táncosaink megfelelő kondíciójának fenntartása érdekében. Egyelőre ehhez keressük a szükséges anyagi, pályázati lehetőségeket, forrásokat- hallottuk a szabadkai Arancsity Tímeától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon