Sikeresen öregbítik cégük és az adai vállalkozói hagyományok hírnevét

Gordos Sándor-ZUPČANIK-GŠ, Ada-Eszközbeszerzés

Az adai Gordos Sándor és családi cégük, a Zupčanik-GŠ több évtizedes múlttal rendelkezik. Fémforgácsolással és fogaskerék, továbbá egyedi pótalkatrészek gyártásával foglalkoznak. Innovációs képességeiket az is bizonyítja, hogy létrehozták, illetve fenntartják cégük németországi képviseletét és itthon is folyamatos fejlesztéseket, bővítéseket eszközölnek. A Prosperitati Alapítványnál igényelt támogatásokról, a példás cég mindennapjairól Gordos Sándor örömmel mesélt:

  • Milyen eszközöket igényeltek az Alapítványnál és mindezek hogyan segítik cégük munkáját?

A Prosperitati Alapítvány pályázatán egy koordinátaköszörű gépet nyertünk, valamint egy mosóberendezést. Mindezek abban segítik vállalkozásunkat, hogy lényegesen felgyorsítják a munkafolyamatokat. Olajpumpákat tudunk megköszörülni. Az adott munkafolyamatot eddig sokkal nehézkesebb módon, CNC megmunkáló gépen végeztük. Ezzel viszont lényegesen gyorsabbá vált számunkra a munkavégzés. A mosóberendezés pedig nagyban felgyorsítja tevékenységünk azon részét, hogy sokkal gyorsabban tudjunk egy-egy elhozott alkatrészt, régi darabot megmosni.

  • Mikor alakult a cégük, mit érdemes tudni a fejlődéstörténetéről?

1983- ban alakult a cég, a szüleink alapították. 2003- ban vettük át ikertestvéremmel. Ami a tevékenységet illeti, fémforgácsolással és fogaskerék gyártással, egyedi pótalkatrészek gyártásával foglalkozunk. Néhány évvel ezelőtt alapítottunk Németországban egy céget, amely a cégünk ottani képviselete. Vállalkozásainkban összesen közel negyven embert foglalkoztatunk.

  • Mennyire elégedettek a piaci körülményekkel?

 Korántsem vagyok panaszkodó fajta, az esetlegesen felmerülő problémák megoldására koncentrálunk. Mindent összevetve, stabilan, eredményesen működünk, minden az elvárásainknak megfelelően halad.

  • Mit tart a vállalkozói sikeresség titkának és milyen további fejlesztési tervei vannak?

A kitartó munka hozza magával az eredményességet, a sikereket is, ebben hiszek. Folyamatosan tervezünk, pályázunk. Jelenleg is van egy benyújtott pályázatunk a Prosperitati Alapítványnál, egy hőkezelő kályhára nyújtottunk be kérelmet.

Emellett régi vágyunk teljesül a szintén folyamatban lévő fejlesztéssel, amely egy új műhelycsarnok kialakítására irányul. Egyszóval minden szinten és módon igyekszünk öregbíteni a családi cég és az adai vállalkozói szféra hírnevét- hallottuk a fiatal és lelkes vállalkozótól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon