Party & Decor Flower virágbolt

Interjú Bús Ibolya tulajdonossal

Bús Ibolya 1988-ban született Zentán. Elmondható róla, hogy már gyermekkorától kedvelte a természet közelségét, a növényeket, virágokat. Mind a mai napig hisz abban, hogy a sors irányította az életét. A növények iránti szeretete miatt a kertész-technikus szakot választotta a kanizsai középiskolában, amit eddigi legjobb döntésének tart. Ezután kertészmérnöki szakon tanult tovább a Budapesti Corvinus Egyetem levelező tagozatán Zentán, ahol dísznövény termesztésből diplomázott. Tanulmányai befejezése után belevágott vállalkozásának elindításába.

Vállalkozását a Prosperitati Alapítvány által nyújtott lehetőséggel élve nyitotta meg Adán a családi házuknál, Party & Decor Flower néven.

 

Számára az otthoni munkavégzés felelt meg a leginkább, mivel már két gyermek édesanyja, és a családi élettel együtt járó teendőit és feladatait sokkal jobban tudja így hozzáigazítani munkájához. Munkása jelenleg még nincs, de a férje nagyon sokat besegít neki. Főként esküvői és alkalmi dekorációkat készít, azonban a hétköznapokat a virágbolt és az azzal járó teendői töltik ki. Nagyon sokszor zsúfolt és teljesen beosztott egy napja, de elmondása szerint egyáltalán nem bánja ezt, mivel szereti a pörgős, aktív napokat. Az általa kínált termékek palettája széleskörű. Cserepes és vágott virágok is megtalálhatóak bármilyen alkalomra, de emellett egyedi ajándék ötletek kivitelezését, és lufik díszítését is végzik különböző ünnepi alkalmakra.

 

Ibolya nyilatkozott a vállalkozásáról, a mindennapjairól, és a kezei alól kikerülő termékekről:

  •     Miből ered a virágok iránti szereteted? Mikor született meg benned az önálló vállalkozás gondolata?

Már egészen gyermekkoromtól kezdve szeretem a virágokat és a természetet. Az alkotni vágyás tudata fogalmazta meg bennem, hogy a virágokkal való foglalkozást vállalkozásszerűen szeretném végezni. Nap mint nap új emberekkel, új elképzelésekkel találkozom.

 

Szeretem ezen elképzeléseiket megvalósítani, sőt felülmúlni. Külön kihívást jelent és inspirál ha a vásárlóim igényeit kielégíthetem, vagy túl teljesíthetem. 

 

Ebben a munkában nincs megállás, mindig forgatag van, pörgősek, aktívak a munkanapok.

  •     Milyen alkalmakra készülnek a termékeid?

Az alkotásaimat sokféle eseményre vásárolják, a születésnapoktól kezdve a babalátogatókon keresztül egészen a keresztelőkig. Az a célom, hogy bármilyen eseményről legyen szó, a vásárlóim teljes mértékben elégedettek legyenek az általam elkészített díszekkel.

 

  • Áttekintve a neten megtalálható termékeidről készült fotókat igazán egyedien kialakított, gyönyörű munkákat lehet találni. Naponta születnek meg benned újabb és újabb ötletek?

 

Szeretem, hogy az egyedi virágdobozok, csokrok készítésénél a fantáziám teljesen kibontakozhat. Azt különösen kedvelem, ha nem szabnak határokat, csak kiválasztják a színt és a többit rám bízzák. Jó érzéssel tölt el, hogy a dekoráció készítésnél egy átlagos vagy egy nem túl szép teremből is valami egyedit, dekoratívat formálhatok, egyúttal ünnepélyessé téve.

  •     A munkáidhoz te magad neveled a növényeket, vagy pedig vásárlással biztosítod őket?

Jelenleg még nem döntöttem úgy, hogy én nevelném majd őket. A vágott és cserepes virágaimat is különböző nagykereskedésekből meg tudom vásárolni, tehát mindez nincs kihatással a munkámra, sőt kényelmes is így.

  •     Ki tudnál-e emelni munkáid közül egy olyat, amelyet leginkább szeretsz készíteni, és ha igen, akkor miért?

Őszintén megvallva nem tudnám kiemelni, hogy melyik a kedvencem. Mindegyik általam készített díszt szeretem, mindegyiknek megvan a saját szépsége. Az esküvői dekoráció készítésénél például érzem azt, hogy a sok munka teljes mértékben megéri és kifizetődik, mikor láthatom az elégedett fiatal pár örömét.

 

  •     A kézzel elkészített ajándék- és dekortárgyaknak mindig egyedi értékük van. Melyik virágkölteményeid iránt van legnagyobb kereslet?

Legnagyobb kereslet mindig az egyedi dolgokra van.

 

 

Virágdobozok egyedi édeséggel, mint a macaron, amit talán elsőként használok Adán és ez igazán különlegessé és egyedivé teszi. Ezek a kerek, szines, édes finomságok nagy sikert aratnak és ez mellett még nagyon finomak is.

 

  •     Mennyire nehéz egy vállalkozást vezetni országunkban? Mik azok a tényezők amelyek segítséget, támogatást jelentettek, és mik azok amelyek időnként megnehezítik a munkavégzést?

Nem gondolom, hogy nehezebb Vajdaságban vállalkozni mint máshol, de azt sem mondom, hogy igazán könnyű lenne.

A szépre, az egyedire mindig, mindenhol van kereslet. Sok támogatás áll rendelkezésre a fiatal dolgozni vágyók előtt, amelyeket csak követni kell és észre kell venni, és amelyek plusz motivációt tudnak nyújtani. Nehézségnek talán azt mondanám, hogy nálunk alacsony az élet színvonal és habár emellett nagyon sok ember szereti a szép díszeket, nem engedheti meg magának az anyagi helyzete miatt.

 

  • Tervezel újításokat bevezetni, új termékekkel bővíteni a vállalkozásod kínálatát?

Most az újdonságok kivitelezésén dolgozom, amely igen munkaigényes lesz, de véleményem szerint teljesen megéri. Szeretnék valami újat adni a fiataloknak. Sok tervezés és előzetes számítás előzte meg, mire körvonalazódott bennem, hogy egy élethű bazsarózsákból álló virágfal hátteret készítenék, amely többféle méretben is kivitelezhető lenne.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon