Otthon a családnak, a gazdaságnak

Bunford Klaudia, Szaján- Házvásárlás, eszközbeszerzés, földvásárlás

Minden településen sok az üresen álló ház, de a lakatlan épületek közül nem egyszerű rátalálni arra, amely a legmegfelelőbb otthona lehet egy dolgos családnak. A szajáni Bunford Klaudiáéknak sem volt könnyű dolguk, de kitartó keresés után meglelték a számukra ideális házat, amelyet a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának segítségével vettek meg. A családi gazdaság egyéb eszközökkel és földterülettel is bővült az Alapítványnak köszönhetően, s minderről Klaudia mesélt:

  • Miként találtak rá a megfelelő otthonra és hogyan néz ki a ház, a telek?

-Párom szüleinél éltünk, szintén Szajánban és idővel szerettünk volna különköltözni.

Adódott ez a pályázási lehetőség és nyomban megragadtuk.

Nem volt könnyű házat találni, mert a településen lévő üres házak elég rossz állapotban vannak, ami eladó is, az régóta lakatlan. Szerencsénk volt a kiválasztott épülettel, telekkel, jó állapotú a ház, nagy a porta. 2017- ben költöztünk be, azóta élünk az új otthonunkban.

Van egy kiskertünk, zöldségféle és málna, szeder is terem benne, elég szép nagy területen. A házba két bejárat van, aztán a lakrészben előszoba, nappali, hálószoba, konyha, fürdőszoba, spájz. Gyerekszobát egyelőre nem alakítottunk ki, még kicsi a fiunk, de természetesen idővel arra is igény lesz majd.

  • Nehézséget jelentett a pályázás folyamata?

-A pályázás könnyen ment, egyedül készítettük elő a dokumentációt, a férjem mindebben nagyon ügyes. Így volt ez a többi, a mezőgazdasági tevékenységünkre vonatkozó pályázattal is.

  • Mi egyébre pályáztak a Prosperitatinál, illetve mivel foglalkoznak, mit termesztenek?

Jómagam állásban vagyok, Adán dolgozom. A férjem a családi gazdaságot vezeti. Mezőgazdasági gépekre pályáztunk és a Prosperitati földvásárlási pályázatán is résztvettünk.

Kukoricát, búzát, napraforgót, árpát, hereszénát termesztünk. Állattartással szintén foglalkozunk.

  • Milyen terveik vannak, szeretnének bővíteni, pályázni a jövőben is?

-Mindenképpen szeretnének részt venni egyéb mezőgazdasági jellegű pályázaton is. A gazdaságban folyamatosan törekedni kell a korszerűsítésre, a fejlesztésre- hallottuk a szajáni Bunford Klaudiától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon