Magas színvonalú gyártás zajlik

Ézsiás István – Eritex Plus, Ada – Eszközbeszerzés

Az adai Eritex Plus kötöde a kilencvenes évek elején alakult. Ézsiás István elmesélte, magas színvonalú gyártást végeznek, fő értékesítési partnereik Magyarországon és Németországban vannak. A magánvállalkozáson belül több embert is alkalmaznak. A Prosperitati Alapítvány nyújtotta pályázati lehetőségnek köszönhetően egy fontos géppel, eszközzel lettek gazdagabbak. Mindez nagyban hozzájárult a gyártás felgyorsításához.

  • Milyen eszközre pályáztak a Prosperitatinál?

Az Alapítvány segítségével vásároltunk egy tizenkettes ketlizőgépet. A piacon igény van több ilyen jellegű vékony árura, amelyet ennek a gépnek a segítségével állítunk elő. Mindez sokat segít a termelés során. Volt egy ilyen gépünk, de szükség volt még egyre. Egyszóval, nagyon sokat jelentett számunkra a támogatás.

  • Mikor alakult a vállalkozás és hol értékesítik termékeiket?

A céget a kilencvenes évek elején alapítottuk. Háborús időszak volt, úgy néztük, hogy valahogyan meg tudjunk élni, olyan jellegű termékek gyártása által, amelyekre kereslet volt akkor a piacon.

Először egy géppel dolgoztunk, később még egyet vásároltunk és így tovább fokozatosan bővítettünk. Fölfejlődtünk olyan szintre, hogy a hazai piacra nem is igen, inkább a külföldi piacra dolgozunk.

Rendkívül minőséges árut gyártunk, Magyarországon és Németországban vannak a fő partnereink. Dolgoztunk Oroszországba is, de jelenleg már nem.

  • Mennyi embert alkalmaznak és vannak- e további fejlesztési terveik?

 

Jelenleg tizenkét munkásunk van, de ez változó, mindig a munka mennyiségétől függ, hogy hány embert tudunk alkalmazni. A mostani, meglehetősen bizonytalan körülmények között a fennmaradás, a megmaradás a főcél.

Természetesen bízunk a jövőben és keressük majd bővítési, pályázási lehetőségeket – hallottuk az adai Ézsiás Istvántól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon