Jó úton a Python

Ficsor Erika, SZR. PYTHON, Szabadka – Eszközbeszerzés

A szabadkai Ficsor Erika és lánya, Karolina több generációs cipész család leszármazottaiként szintén a bőrmegmunkálást, nevezetesen a bőrdíszművesség szakmáját választották. Hivatásszerűen folytatják a tevékenységet, az idén harminc esztendős Python nevű családi vállalkozásunkon belül. A Prosperitati Alapítvány pályázati lehetőségeinek köszönhetően nagymértékben megnövelhették a munkavégzés gyorsaságát. Szerbia szerte árusítják termékeiket, további bővítéseket terveznek. Mindennek részleteiről, továbbá szakmai elhivatottságról, a cég fejlődéstörténetéről Erika készséggel nyilatkozott:

  • Milyen eszközt igényeltek és kaptak a Prosperitati Alapítványtól?

Egy gyönyörű és erős varrógépet sikerült megpályáznunk. Mindez nagyon sokat segítet a munkánkban. Talán szemléletes, ha elmondom, két centi kézi varrás, amelyet ez a gép helyettesít, az cirka negyven percig tart. Ezzel a varrógéppel ez az időtartam mindössze két percre csökken. Egyszóval felbecsülhetetlen értéket képvisel számunkra ez a támogatás.

 

  • Hogyan alakult, mit gyárt, milyen módon forgalmazza termékeit a Python?

Bőrdíszműves, illetve cipész családba születtünk. Két nagyapám és édesapám is cipész volt. Jómagam bőrdíszműves lettem és a következő generáció, akire marad a takaros kis műhely, a lányom szintén bőrdíszműves. Személyében tisztelhetjük a negyedik generációt, aki bőrmegmunkálással foglalkozik családunkban.

A Python nevű családi vállalkozásunk harminc éves születésnapját ünnepelhetjük idén. A lányom terve, hogy átveszi a nagy múltú műhelyt. Őszintén szólva, nagy részben át is vette már. Sok mindent ő talál ki, újfajta árucikkeket tervez. Például a motoros mellények már ő kreációi. Nagyon ügyes.

A forgalmazást, eladást egész Szerbia szerte végezzük. Nincs nagyobb település, ahol ne volna fellelhető az általunk gyártott nadrágszíj például… Pénztárcából és táskából kevesebbet tudunk gyártani, mivel mindez kézzel készül és nincs elég helyünk hozzá.

  • Vannak- e bővítési terveik?

Szeretnénk bővíteni, nagyobb mennyiségben gyártani és mindenből csakis eredeti kézimunkát, csakis a legminőségesebb árut gyártani. Foglalkoztatottjaink számát is igyekszünk megtartani. Jelenleg is folyamatban vannak lépések ennek érdekében: egyik nyugdíjba vonuló munkásunk tanítja be, oktatja az új munkaerőt, akit a megüresedő helyre veszünk fel.

 

Azzal tisztában vagyunk, hogy forgalmazás kissé nehezebb lesz az előrelátható gazdasági körülmények között, de nem riadunk meg, folytatjuk a munkát. Honlapunk, a https://www.pythonbelts.com/ folyamatosan fejlesztődik, frissül. Várjuk és fogadjuk az online- rendeléseket (is!) - hallottuk Ficsor Erikától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon