Jó úton jár Patajival

Pataji ZTR, D.O.O. Bácsgyulafalva

A bácsgyulafalvi Pataji család, József és Annamária 1997 óta foglalkozik gumiszereléssel, üzemeltet vulkanizáló műhelyt, később forgalmazás végzésével is bővítve profilját. Elmondásuk szerint, húszéves működésük alatt nem tudnak beszámolni, a mostani Prosperitatihoz hasonló, hasznos támogatási forrásról. Számukra hatalmas segítséget jelent az eszközbeszerzési pályázat során elnyert traktor és kombájn szerelő gép valamint a pályázat második körében megszerzett autóemelő. Kezdetekről, tapasztalatokról és tervekről Pataji Annamária nyilatkozott:

  • Hogyan alakult a cég és milyen kihívásokkal kellett, kell szembenézniük?

A kiskereskedés a férjem nevén van, az alakult meg előbb, majd később a nagykereskedés, amely az én nevemen működik. A cég, vulkanizáló műhelyként indult, csak gumiszereléssel, ragasztással foglalkoztunk. Később azonban, a nagykereskedésen belül gumik, alufelnik forgalmazását kezdtük. Speciális gumikat, alufelniket szállítunk be Németországból és forgalmazunk, szabadkai, újvidéki, belgrádi piacokra is kiterjedően. Elmondhatom, a cég, a vállalkozás fennállása óta eddig szinte mindent önerőből valósítottunk meg. Semmihez nem fogható, jóleső meglepetésként ért bennünket a Prosperitati Alapítvány által lehetőséget biztosító pályázat.

 

  • Milyen gépeket vásárolhattak az Alapítvány támogatásának köszönhetően, illetve ezek az eszközök miként járultak hozzá a műhely működéséhez?

Traktor és kombájn szerelő gépet valamint az autóemelőt igényeltünk és nyertünk a pályázatokon. Ilyen gépek nélkül ma már gyakorlatilag lehetetlen volna a munka a műhelyben. Olyan nagy mértékben ösztönöztek és biztosítottak számunkra sokkal könnyebb munkavégzést, hatékonyságot ezek az eszközök, hogy közben önerőből belefogtunk a műhely kibővítésébe is.

  • Hány embert alkalmaz jelenleg a családi vállalkozások és mik a további terveik?

Jelenleg- kettőnket is beleértve- négy ember áll a cégek alkalmazásában. A fent említett, önerőből kivitelezett műhely- bővítéssel olyan mértékben kiaknáztuk a jelenlegi lehetőségeinket, hogy egy ideig biztosan nem ötletelünk különösebben. Ám, hogyha a Prosperitati Alapítvány kiír a közeljövőben valamilyen, a vállalkozásaink profiljába illő pályázatot, egészen biztos, hogy nem fogjuk vissza magunkat. Olyan ritka a hasonló lehetőség, egyenesen butaság nem élni vele- állítja Annamária, a bácsgyulafalvi Pataji D.O.O. vezetője.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon