,,Jelenleg is nagyon várjuk a pályázati eredményeket”

Barát Zoltán-Ada-Kapcsolható eszközök, földvásárlás

Az adai Barát Zoltán családi gazdasága több hasznos eszközzel és jelentős földterülettel bővült a Prosperitati Alapítvány eddigi pályázati támogatásainak köszönhetően. Zoltán egyebek mellett elmondta, szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak, a megpályázott kapcsolható eszközök nagyon hasznosak számukra, folyamatosan pályáznak, fejlesztenek. Jelenleg is várják a pályázati eredményeket és a felnövekvő generáció által gondoskodnak a családi gazdaság utánpótlásáról, továbbviteléről.

  • Milyen eszközökre és mekkora földterületre pályázott a Prosperitati Alapítványnál?

Az első körben egy mulcsozóra pályáztunk, a második körben egy gruberra. A grubert a szántóföldön a szántás kiváltására használjuk és ilyen módon az ekét egyre inkább mellőzhetjük. Mindez nagyon jól bevált a technológiának bizonyul. Pályáztunk és nyertünk továbbá rövid tárcsát és csaknem öt hold földet. Ezek a fejlesztések, eszközök nagyban segítik a családi gazdaság fenntartását, bővítését, magát a termesztést

 

  • Mit termesztenek a gazdaságban?

Hagyományos szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozunk. Búzát, kukoricát, napraforgót, szóját termesztünk.

  • Vannak- e további pályázási terveik, illetve van- e kilátásban utánpótlás a családi gazdaságon belül?

Folyamatosan pályázunk, igyekszünk fejlődni, gyarapodni.

Jelenleg is várjuk a pályázati eredményeket. Földterületeink számának bővítése a főcél. Emellett új eszközökre is mindig szükség van. Ami az utánpótlást illeti, három gyerekünk van, bízunk benne, azon vagyunk, hogy átörökítsük rájuk a gazdálkodás szeretetét, később rájuk bízhassuk majd a családi gazdaság fenntartását, továbbvitelét- hallottuk az adai gazdálkodótól, Barát Zoltántól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon