,,Eddig négy sikeres pályázaton vagyunk túl”

 Aranyos Sándor – Mohol –  Kapcsolható eszközök, földvásárlás

A moholi Aranyos Sándorék gazdasága több hasznos eszközzel, gépezettel, de földterülettel is bővült a Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően. Terveznek további fejlesztéseket, a géppark bővítésére folyamatosan szükség van. Sándor elmondása szerint, igyekeznek lépést tartani, a termesztés, a pályázás és minden más szinten is, továbbá korszerűsíteni a gazdaságot.

  • Melyik körben és mi mindenre pályáztak sikeresen a Prosperitatinál?

Amikor először hallottunk a Prosperitatiról, akkor kissé szkeptikusak voltunk, majd néhány alkalommal résztvettünk a faluban tartott tájékoztatási fórumokon, végighallgattuk azokat és úgy voltunk vele, megpróbáljuk. Eddig négy sikeres pályázaton vagyunk túl.

Az első körben egy mechanikus vetőgépre pályáztunk, ez az eszköz nagyban megkönnyíti a munkánkat. A második körben mezőgazdasági földet vásároltunk. Az 1,4 hektáros terület szintén nagy segítséget jelent, aszfaltos területhez, egyéb földjeinkhez is közeli szántóról van szó, tehát rendkívül jól jártunk vele. A harmadik körben ekére pályáztunk eredményesen. A legutolsó körben pedig egy 14 tonnás pótkocsit sikerült megnyernünk. Mindez szintén nagyban hozzájárul a munkánk leegyszerűsítéséhez.

  • Mit termesztenek?

Búzát, kukoricát, napraforgót, repcét termesztünk. Igyekszünk lépést tartani az aktuális trendekkel minden téren, így a termesztésben is.

A kislányunk most tizenhat hónapos, bízunk benne, hogy a távolabbi jövőben ő is gondosan érdeklődik majd az általunk felépített gazdaság iránt.

  • Milyen további terveik vannak a pályázás, a bővítés terén?

Nagy szükség volna a géppark további bővítésére.

A jövőben, egy univerzális mezőgazdasági betakarító gépet szeretnénk vásárolni, továbbá egyéb szükséges kapcsolható eszközöket. Igény volna további földterületre is. Amennyiben lesznek hasonló jellegű pályázatok, biztos, hogy megragadjuk az alkalmat és résztveszünk majd

– hallottuk Aranyos Sándortól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon