A Vajdasági Vágta és a közösség ereje

Tegnap tartották meg verőfényes napsütésben, igazi kirándulásra alkalmas szombati napon a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát, melyre tizenhat vajdasági település nevezte be lovát és lovasát. Ez volt az idei Nemzeti Vágta első előfutama.

Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Vajdasági Vágtát, melynek megnyitóját  a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Cirkalom táncegyüttesének alkalmi produkciója tette még ünnepélyesebbé.

Nagyon sokan, mintegy tízezren látogattak ki a verseny helyszínére, hiszen vágytak a vágta hangulatára, részesei akartak lenni egy csodás tartalommal megtöltött családi napnak, szurkolni akartak a lovasoknak, a kisgyerekeikkel fagylaltozni, jókat enni vagy egyszerűen csak elvegyülni a tömegben.

A szoros futamok mellett lovasbemutatót, csikósbemutatót, régi mesterségek vásárát és főzőversenyt is rendeztek a vágtán, valamint széleskörű gasztronómiai és kézműves kínálat is várta az odalátogatókat. Én legédesebben a csacsiversenyen nevettem.

A bakonyi betyárlevesnek, melyet ropogós cipóban szolgáltak fel a főzőverseny csapatai, pedig nem lehetett ellenállni. Igazi kulináris ízeket kóstolhattam és rendkivüli csapatszellemet tapasztaltam. Sok ismerőssel összefutottunk, jókat nevettünk, viccelődtünk, hangosan szurkoltunk és nagyokat tapsoltunk.

Hihetetlen, micsoda élménnyel ajándékozható meg több ezer ember annak köszönhetően, ha van egy komoly szándék, tenniakarás, egy töretlen összefogás azok között, akiknek szivügye a közösségünk.

Gratulálunk a Szabadkát képviselő Gulyás Szabolcsnak, aki Kopra nevű lovával megnyerte a hetedik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Zobnaticán.

A nap zárásaként pedig a Budapesti Operettszínház művészeinek fellépése zárta hosszú időkre a szívembe Vajdaságunk egyik legrangosabb és leglátogatottabb közösségi eseményét.

Köszönjük a szervezőknek!

Megint hatalmasat alkottak.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon