Nyár

Nincs egyetlen egy bevált módja sem a szabadság legjobb kihasználásának, hiszen mindenki a saját tapasztalatai, szokásai és nem utolsó sorban, pénztárcájához mérten tervezi meg a szabadságát. Családtagokkal, barátokkal, rég nem látott ismerősökkel vagy épp egy jó könyv társaságában kint a verandán.

Amiben viszont mindannyian egyetérthetünk, hogy a szabadság kell! És a szabadság jár.

Kell a kikapcsolódás és a feltöltődés. Kellenek a nyári, friss esti szellő kíséretében a hosszú séták, a mély lélegzetek, a csillagoktól ragyogó égboltban való gyönyörködés. Jól esik a sarki cukrászdában vásárolt vaníliás és puncsos fagylalt is, és jól esik, hogy végre nem tömegnyomorként éled meg az embereket, hanem élvezed az esti zsongást. Azon kapod magad, hogy idegen emberekre rámosolyogsz. Ők pedig visszamosolyognak rád. Fura, hogy így is lehet élni, gondolod magadban.

A hosszú séták alatt elhangzott beszélgetéseknek van egy a sajátos varázsa. Nem tudod megmagyarázni miért, de ezek a beszélgetések mások. A nyáron történő ismerkedések is könnyebbek. Nincsen görcsösen akarás, nincs erőltetés és a másiknak a szavába vágása. Nyugodt vagy és élvezed a szavakat. Nem esnek nehezedre. Aztán már csak azon kapod magad, hogy tervezel. Vagy terveztek. Egy közös utazást, egy kisállat beszerzését, grill partyt a kertben, aztán elmesélitek, hogy milyen lagzit szeretnétek, hány gyereket, milyen nevet adnátok nekik, hol élnétek, hogyan nevelnétek őket, mit csinálnátok életetek végéig...

Észre sem veszed és máris közel engedted magadhoz.

Észre sem veszed, de végre kiegyensúlyozott vagy.

Elégedett vagy magaddal, az eddig elért dolgokkal az életedben.

És most töltődsz fel.

Arra, hogy a nyáron megfogalmazott terveket meg tudd majd valósítani.

Érzed magadban, hogy erős vagy, hogy ez kellett, és hogy képes vagy megváltani a világot.

Igen, erre képes a nyár!

És az emlékezésre...

Miközben a nyári szellő fújja a hajadat...

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon