Nőnap van

Pixabay/1103997

Nem vörösbetűs, nem nemzeti csak egy a régi rendszerben elcsépelt és az új tartalmát még kereső nap, amelynek a nőkről kellene szólnia.

Ki a nő és milyen a nő? Sok elmélete van ennek…

Én ebben is a pszichológust szeretem idézni:

Minden nő feministának születik, csak kinevelik belőle – állítja Dr Csernus A nő című könyvében. Azzal folytatva: A nő attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett.

Lehet valaki kikent-kifent liba, lehet rajta akár másfél milla értékű ruha, a szememben akkor sem lesz jó nő, hanem csak egy görcs, aki hol ezzel, hol azzal, hol amazzal virít. Egy darab hús. Egy darab hús, ami megöregszik. – ez is egy férfi pszichológus elgondolkodtató meglátása.

Viszont a legfontosabb: Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet.

Ez hiányzik ma leginkább. A sok derűs vidám tekintet! A vigasztaló jövőbe vetett hit.

Kívánok hát az év minden napjára minden nőnek, lánynak és anyának, nagymamának, sőt dédinek, tehát  minden hölgynek,  minél több derűs és vidám tekintetet, biztatást. Kitartást az egymásra figyelésben…

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon