Tanyaszínház, újratöltve

Ha nyár, akkor Tanyaszínház! Mondanák újból és valóban indul a következő évad a tanyán Kavillón. Nem is akármilyen témával foglalkozik a társulat, az új darab címe Y-elágazás.

Az előadás az Y generációs fiatalokról szól, egy generációról, amely mindent azonnal akar és mindent most, egy generációról, amely narcisztikus és ambiciózus, de amely nem tud két téglát összepászítani, hogy házat építsen magának. Az Y-elágazás beszél elvándorlásról, itt maradásról, kitartásról és arról, hogy egy generáció hogyan tud magának helyet teremteni egy olyan világban, amelyhez nem sok köze van.

Tizen-egynéhány fiatalt egy helyre hoz össze a becsvágy és a gyors érvényesülés vágya. A KAVILLÓ nevű szabadulós társasjátékot élőben közvetíti a tévé és a győztesnek hírnév és rengeteg pénz a jussa. A feladat azonban mindig más és más, így hőseinknek fogalma sincs róla, hogy mi vár rájuk a beléptetés után.

A játéktér minden Y-generációs kölök rémálma. A gyerekcsapat a KAVILLÓ új évadjában egy titokzatos tanyavilágban találja magát internet, mobiltelefon és egyéb kütyük nélkül. A feladat látszólag az, hogy feltalálják magukat ebben a világban, de hamarosan egyikük gyilkosság áldozata lesz, és a többiek már nem tudják eldönteni, mi itt a játék része és mi nem az.

A nyomozás és a túlélés közben feltárulnak a szereplők személyiségei, motivációi, problémái és az is, hogy vajon érvényesülni tudnának-e egy olyan világban, amely nem az övék.

Sok olyan kérdést tesz fel a darab és annak előadói, mely valóban foglalkoztatja a mai fiatalokat. Valójában nem csak a fiatalokat, hanem általában a közösségünket is.

Puskás Zoltán rendezésében Lénárd Róbert szövegét láthatja, tapasztalhatja meg a közösség.

2019. július 17-én indul az „ekhós” szekér a Vajdaságon át. Kishegyesen kezdődik majd Bácskán keresztül a Bánságon át Bogarason fejeződik augusztus 12-én.

A próbák megkezdődtek, érik a KAVILLÓ szabadulós játék. Magyar Attila, Öcsi valóban közösséget teremtett. Az a munka, mely az elmúlt évtizedekben virágzott, köszönve a közösség összefogásának most újabb hajtást hoz.

Nem lehet elmenni a szó nélkül, hogy a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, mely XXXI. alkalommal lett megrendezve a Tanyaszínház a szakmai zsűri döntése értelmében az Emmi fődíját az előadásban is megmutatkozó csapatjátékért a 40 éves Vajdasági Tanyaszínház PÉ’Z HOVA MÉSZ? című előadása nyerte.

Gratulálunk!

Ahogy szokás mondani…..ez nem semmi!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon