Rákóczi nyár 2020

Az elmúlt tavaszt, ahogy a nyár kezdetét is meghatározta a járvány megfékezésére tett intézkedések. Ebben a helyzetben folyamatosan tevékenykedett a Rákóczi Szövetség. Programjai zömét áthelyezte a virtuális térbe, megerősítve a nemzet összetartozását.

Nagy sikerű akciót indított, mely kiterjedt az egész Kárpát-medencére.

A kényszerből lemondott programok helyett létrehozták a virtuális időkapszulát.  A Magyar vagyok… kezdetű szöveges, hang- vagy videoüzenetet tízezrek küldték el, melyet  legközelebb 2040. június 4-én nyitnak ki. 

És jött a nyár, amikor is a szövetség újra, rendíthetetlenül folytatja a munkát. Meghirdette táborait, pályázatait a 2020-as nyárra. Összmagyar táborokat, melyre az elszakadt nemzetrészek tanulói, pedagógusai is jelentkezhetnek.  Július elejétől augusztus végéig a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontba várják a tematikus táborok hétről hétre az általános iskolásokat, a középiskolásokat, az egyetemistákat, valamint a tanárokat. Ezek az együttlétek nem csak a kapcsolatépítést, pihenést szolgálják, de jó alkalmat teremtenek az identitás, a magyarságtudat erősítésére is.

Az egyes nyári táborokba a tudomány, a közélet, a gazdaság és a művészvilág számos képviselője is ellátogat, gazdagítva a megszerzett és megtapasztalt élményvilágot a résztvevők számára.

A 2020 nyári rendezvények során a Szövetség számos pályázati lehetőséggel segíti a helyi kezdeményezések felkarolását, illetve különböző rendezvényeik – táborok, kirándulások, vetélkedők, emlékünnepségek – teremtenek lehetőséget kapcsolatépítésre, élményszerzésre és ezen keresztül az identitás erősítésére. Mert a cél, hogy határok nélkül éljük meg a nemzetet, a nemzetünket.

Anyanyelvi tábor, pedagógus tábor, egyetemistáknak szóló tábor és a színjátszóknak szervezett tábor kiváló lehetőség a Kárpát-haza együttes megélésére.

A helyszínek zömében Sátoraljaújhely, de a lebonyolításba bekapcsolódik még Sárospatak és Székesfehérvár is.

 

Csáky Csongor szavait idézve:

„Az elszakított területek és az anyaország szellemi összeköttetésének letéteményesei mindig a fiatalok, akik Atyáik örökségét veszik át és azt adják majd tovább az őket követő generációknak.”

 

Csak így és közösen a jövőt építve maradhatunk meg.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon