Nyáron Határtalanul

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága újabb, a külhoni és az anyaországi magyarokat összefogó programot hirdetett meg. A versenyt az államtitkárság útmutatásával  a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bonyolítja le a Szakmai Bizottsággal együtt.

A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Fontosnak tartja, hogy a megélt pillanatokkal, tartalmas együttlétekkel, megtapasztalt kapcsolatokkal  hoszútávon  összekösse a külhoni és az anyaországi magyarokat. A Határtalanul program fontos eleme, hogy a magyarlakta területeket megismerjék, épített örökségünket, szokásainkat, nemzeti hovatartozásunk gyökereit és a helyi magyarság történelmét az elcsatolt területeken.

A verseny régióként működik, Felvidék, Erdély, Délvidék természetesen megjelenik. A szervezők régióként értékelik a bejelentkezett osztályokat.

Mindenkit biztatok arra, hogy jelentkezzen a versenyre.

Az első lépés a versenyszabályzat elolvasása, melyet a  https://hatartalanul.net/nagy-nyari-hatartalanul-vetelkedo-2020/ honlapon találnak meg.  A versenyen a külhoni és anyaországi középiskolák, vagy középiskolai csapatok regisztrálhatnak. Ez lehetőséget nyújt az osztályoknak, de a baráti csapatoknak is, hogy együtt dolgozzanak, kutassanak  magyarságunk történelme, kultúrája, néprajzi értékei után. Így megismerve mélyebben nemzetünk gondolkodását, történelmünk meghatározó pillanatainak összetevőit. Ez természetesen lehetőséget ad az osztályközösségek      megerősödésére, baráti kapcsolatok kialakítására és elmélyítésére.

A verseny elődöntőből és döntőből áll, regisztrálni augusztus 31-ig lehet. Harminc kvízkérdést kell 25 perc alatt megoldani. A feladatok véletlenszerűen jelennek meg egy algoritmus szerint. A járványhelyzethez igazodva online történik a vetélkedő. Ki lehet több tesztet is tölteni, a rendszer mindet értékeli, de  a legeredményesebb teszt kerül be az elődöntőbe.  A felépített vetélkedő tehát több lehetőséget is ad arra, hogy a legjobb tudásunkat nyújtsuk.

A döntőbe a régiók győztes csapatai kerülnek be és a döntőre már előre lehet készülni. Hajrá csapatok, hajrá iskolák!

A Nemzeti Összetartozás Éve ha virtuálisan, de megvalósul.
Régióink büszkeségei a nemzetnek, egy a nemzet, de mégis különleges tartalmakkal gazdagítják össznemzeti identitásunkat.

Mert más délvidékinek lenni, más muravidékinek, és más az anyaországi magyarnak a világa.

„Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország”
(Radnóti Miklós: Nem tudhatom)

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon