Hatvan év után felújítás!

 

A Nagyberuházási Iroda támogatásának köszönhetően az elmúlt fél évben jelentős felújítási munkálatok zajlottak, az 1960-as évek elején épített zombori Egészségház központi épületén. Dr. Úri Emese nyilatkozott a többfázisú folyamat részleteiről:

– Másfél évvel ezelőtt kerestek fel a Nagyberuházási Iroda munkatársai, azzal a kérdéssel, hogy miben tudnának a segítségünkre lenni, az Egészségház épülete felújításának terén. Kezdetben szerény elképzelések születtek, később együtt bővítettük a lehetőségeket. Végül sor került a teljes burkolat cseréjére, festésre, a nyílászárók, a toalettek és a vizesblokkok, a vízvezeték cseréjére. A felújítás során, a kivitelezővel és az irodával közösen jöttünk rá arra, hogy, szükséges lesz egy második fázis is, mivel kimutatkoznak olyan, előre nem látható meghibásodások, amelyeket feltétlenül szükséges kijavítani. Jelen pillanatban készül a második fázisra irányuló tervdokumentáció.

– Amennyiben sikerrel járunk, akkor kicseréljük a külső nyílászárókat, az elektromos installációt, megújítjuk a számítógépes felszereltséget, felújítjuk a lépcsőházat és előreláthatóan egy központi klímarendszert valamint liftet építünk be. Továbbá tervezzük az udvar és a házi ápolási részlegünk épületének teljes felújítását.

Mindez messzemenően a legnagyobb beruházás, amelyet valaha elvégeztek az Egészségház központi épületén, amely az 1960-as évek elején épült. Tehát gyakorlatilag csaknem hatvan éve nem végeztek rajta nagyobb beruházást. Mondanom sem kell, égetően szükség volt valamennyi véghezvitt javításra.

– Ami még nagyon fontos, hogy a kardiovaszkuláris rendelőt áthelyezhettük, mint szubspecialista osztályt a tényleges helyére, ezáltal megkaptuk azt a részleget, amely valójában is hozzánk tartozott területileg. Ide helyeztük a nőgyógyászati osztályt, amely most a legmegfelelőbb körülmények között működik. A régi nőgyógyászati osztályon egy közös használatú egységeket alakítunk ki: előadó termet, ahol a babatornát, illetve a kismama tornát, az elsősegélyképzést tudjuk végezni, előadások tarthatóak,  továbbá az ultrahangos részleget, amely szintén valamennyi osztály betegeit ellátja, emellett egy intervenciós termet, amelyet a krónikus sebek kezelésére  fejlesztünk ki. A munkálatok alatt a külső izoláció és a külső védőburkolat is lecserélődött, színekben is fölfrissültünk, egészen más az épület kinézete a belső oldalról, a külső rész a következő fázis során kerül teljes felújításra.

– Nagyon hálásak vagyunk  Zombor városnak az együttműködésért, mivel tőlük érkezett az ellenőrző bizottság, amelynek tagjai odaadóan segítettek, hogy minden munkálatot tervszerűen véghez vigyen a kivitelező.

Ezen kívül nagy köszönettel tartozunk a személyzetnek, különösen kiemelném a takarítónőket, akik az első naptól az utolsóig maximális erőbevetéssel, túlórákkal, mindig készenálltak. Valamennyi dolgozónk nehéz körülmények között végezte el a mindennapi munkát. Ennek köszönhetően  betegeink számára megfelelő szolgáltatást tudtunk nyújtani, a felújítási munkálatok során végig. Ugyanakkor mindenképpen köszönettel tartozunk betegeinknek is, a türelemért, a belátásért, hogy egy ilyen nagy horderejű munkálatsorozatot teljes munkaidővel sikerült véghezvinnünk.

Mindez számbelileg kifejezve több mint 30 millió dináros befektetést jelent. Március végétől mostanáig végeztük a felújítást. Hosszú időn át, nagy erőbefektetéssel történtek a munkálato – hallottuk az igazgatónőtől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon