Gyermekkacaj és mosolygó szempárok

Gyermekkacajtól volt hangos vasárnap délután a zentai Lovastanya telephelye. A kedvező kora őszi időjárást kihasználva megközelítőleg mintegy ezren látogattak ki, főként kisgyermekes családok, hogy örömet okozzanak csemetéiknek. A rendezvényt a gyermekekkel való határtalan foglalkozás, játék és szórakozás töltötte ki. Számos érdekes és ingyenes programmal, bábelőadásokkal, ügyességi- és fejlesztő játékokkal várták a kilátogató gyerkőcöket. A szervezők mellett több zentai civil szervezet is igyekezett változatos játékokat és foglalkozásokat nyújtani.

Többek között a Zentai Rákóczi Ifjúsági Szervezet és a Zentai Önkormányzat támogatásával és segítségével vehettek részt a vidám gyermekek a Mosolytanya elnevezésű gyermekfesztiválon.
A Zentai Rákóczi Ifjúsági Szervezet lelkes aktivistái és az Önkormányzatot képviselő segítők fejlesztő játékokkal, gyermek pikádóval, Zentai Kifestővel és az óriási népszerűségnek örvendő, arcfestéssel várták az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. Amíg a fejlesztő játékok főleg a finommotorikus koordináció és a logikai gondolkodás fejlesztését igyekeztek segíteni, addig a Zentai Kifestő során a zentai nevezetességek rajzait lehetett változatosan és főképp szabadon és kreatívan kiszínezni. A kész műveket természetesen haza lehetett vinni.

Az arcokra és kezekre kerülő alkotásokra kígyózó sorok alakultak ki. A türelmes várakozást azonban a végén nagy öröm és megannyi szépen díszített arcocska és kezecske koronázta, melyeken leginkább kiskutyás, kiscicás vagy épp pillangós motívum volt megfigyelhető. A gyermekek önfeledtsége és őszinte mosolya volt a legcsodálatosabb visszajelzés mindenért.

A Zentai Rákóczi Ifjúsági Szervezet és a Zentai Önkormányzat fontosnak tartja, hogy minden hasonló programon képviseltesse magát, hiszen amíg a Zentai Rákóczi Ifi Szervezet a fiatalokért jött létre, addig a Zentai Önkormányzat prioritásként igyekszik minden téren támogatni és segíteni a fiatalokat és kisgyermekeket, akár ilyen játékos foglalkozások keretében is.

Mindannyiunk kiemelkedő érdeke, hogy a felnövő új generációknak boldog, gondtalan és felhőtlen gyermekkora lehessen, hiszen csak így tudnak a jövőben társadalmunk teljes, hasznos és értékes tagjaivá lenni.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon