Csodasarkok

A Miniszterelnökség Nemzetpolitika Államtitkársága 2013-óta szervezi a Miénk város! online versenyt a 6-10 éves korú gyerekeknek. A több héten át tartó játék, szórakoztató is és egyben tudásbővítő elemeket is tartalmaz. A programot ősszel hirdeti meg az államtitkárság, de az idei évben eltért a hagyományoktól, már áprilisban meghirdette és májusban zárta le, hogy ezzel is segítse az otthonmaradás okozta időkitöltést.

A 2020-ban meghirdetett feladatsor több olyan tevékenységet is tartalmazott, mely segítette megérteni a körülöttünk zajló eseményeket a gyerekeknek. Mint minden évben a zentaiak sikeresek voltak ebben a versenyben is. Összesen 113 intézmény versenyzett, – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai – majd részesül a 100 ezer forint értékű Csodasarokban. A csodasarkokat és a könyvjutalmakat a Magyar Nemzeti Tanács tagjai kézbesítik a versenyzőknek, természetesen betartva az előírásokat.

A Vajdaságból tíz önkormányzat területéről nyertek csodasarkokat. 

A zentai intézmények most is kivették a részüket a feladatokból és jutalomban részesültek a Petőfi Sándor Általános Iskolából Baráth Anett, a Stevan Sremac Általános Iskolából Bata Ticián és Borsi Tamás, valamint a Hófehérke Iskoláskor Előtti Intézményből Bilicki Norbert. Ezenkívül könyvjutalomban részesült még 16 tanuló. Felsőhegyről Kis Bicskei Noémi, Keviből Katona Kyra, Nagy Mélykúti Petra és Molnár Gábor Klára, Tornyosról Bakos Emma, Zentáról a Petőfi Séndor Általános Iskolából Pribičević Tara Blanka, Tornai Kristóf, Tokodi Albert, Budai Bianka, Balog Virág. A Thurzó Lajos Általános Iskolából Krizsanovics Nóra, Koltiy Kristóf, Recskó Zsófia és Soós Fanni, a Hófehérke óvodából pedig Koltiy Máté, a Stevan Sremac Általános Iskolából pedig Cajic Boris és Takács Lili érdemelték ki a könyvjutalmat.

Gratulálunk a nyerteseknek és a résztvevőknek.

Hajrá Zenta!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon