Bakancslista koronavírus idején

Mindig is fontosnak tartottam, hogy célt tűzzünk ki, ne céltalanul éljük az életünket. A máról holnapra való élet számomra nem elfogadható. Kellenek rövidtávú tervek és természetesen hosszútávú tervekben is gondolkodni kell. A legdöntőbb változás, hogy a tervezés ideje kitágul.

A rövid távú célokkal szemben most már távolabbra tekintő elképzelések  fogalmazódnak meg célok, tervcélok, programok formájában, amelyek az egész körülöttünk zajló világot mozgósítani kívánják. Ez már startégiai tervezés. Alapjában véve nem gondolkodunk pontos dátumon, csak meghatározzuk magunknak és családunknak azokat a mezsgyeköveket, melyek mentén élni tudjuk vagy érdemes élni az életet. Gondolok itt gyermekvállalásra, kocsi vásárlásra, házvételre, költözésre vagy iskolai tanulmányok befejezésére, folyatatására.

A rövidtávú célkitűzések izgalmasak a számomra, a koronavírus-járvány tavaszi szakaszában érdekes volt betervezni, megtervezni és megvalósítani az ötleteket. Ki mikor hova megy, mit vásárol be, főleg a hétvégeken és hogyan szervezzük meg a bezártság alatt a családi-közösségi életet.

Ajánlom mindenkinek, hogy készítsen erre a nyárra egy bakancslistát, melyet lehetőségei szerint valósítson is meg. Ebben a történetben lehetünk kreatívak, ötletelhetünk és valójában nyugalmat is kaphatunk.

Néhány ötlet:

  • Teremtsünk nyári, tengeri hangulatot a kertünkben, vagy a lakásunkban. Néhány kagyló, a régebben tengerről hozott ajándékok kihelyezése, levendula illata a lakásban, vagy a kertben és hangulatvilágítás mellett, a családdal vagy a párunkkal el tudjuk tölteni a délutánt és az estét. Természetesen megfelelő menüvel.
  • Kerékpározzunk. Mindegyik településünkön, vagy városunk környékén található olyan hely, ahova érdemes kikerékpározni. Ha nincs látnivaló, amit kétlek, akkor csak egy kellemes délutánt eltölthetünk együtt szeretteinkkel és még a természet szépségeit is megfigyelhetjük.
  • Járj nyitott szemmel. Sajnos a megszokás nagy úr. El tudunk menni az épített örökségünk mellett, hogy nem vesszük észre annak szépségeit. Kijelölhetjük a feladatot, ablakokat, díszítményeket vagy éppen a napsugaras homlokzatot keressük városunk és falvaink épületein. A technika lehetővé teszi, hogy ezt meg is örökítsük és egy mappába tárolhatjuk. Bármikor megnézhetjük, visszaemlékezhetünk a kirándulásra.

Természetesen még sok-sok ötletet lehet megvalósítani. Érdemes a családdal közösen leülni  és ötletelni, majd elkészíteni a bakancslistát.

Az, hogy milyen hangulatú nyarat tudunk magunk mögött, tőlünk is függ.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon