Rólunk

Véleményportál vagyunk. Terentius óta tudjuk (mióta rákerestünk), hogy quot capita tot sensus, quot homines, tot sententiae: ahány fej, annyi érzés, ahány ember, annyi vélemény.

Ezen a portálon a mi véleményünk olvasható.

Összeköt bennünket az, amit portálunk nevéül és védjegyéül választottunk. Meggyőződésünk (mert van nekünk) szerint:

a petőfis életérzés belefér a reggeli csésze kávéba.

Melegít. El lehet vele indulni a napba.

Vajdasági de magyar napokat és életet élünk, arról írjuk a véleményünket, de szellemi-lelki-társadalmi szempontból (is) környezetbarát véleményportál vagyunk, csakis másokkal közös létezésben látjuk a világot, a saját véleményünk szerint. Ami nyilvánvalóan meg is különböztet másoktól. Ha nem így volna, semmi értelme sem volna megnyitni kapunkat (portál).

Politikailag és közéletileg elkötelezettek vagyunk:

szeretjük Vajdaságot, miként Petőfit, aki viszont a szabadságot szerette. Így tehát, egyetlen öleléssel Eötvöstől a költő(k)ig, liberális szemléletűek is vagyunk, amolyan konzervatív módon. Külön-külön (ma már) egyiknek sincs értelme, együtt viszont megengedik, hogy ragaszkodjunk és szeressük a szülöföldünket, a nyelvünket és kultúránkat, a nemzetünket. Ugyanakkor elutasítjuk a nemzeti türelmetlenséget és nem kívánjuk megismerni a vallásit sem. Vajdaságiak vagyunk, két karácsony, újév és húsvét. Emellett pedig vannak barátaink, akiket köszöntünk ünnepeiken és velük közösen emlékezünk a megbocsájthatatlanra.

A természet szeretete mellett Európát is szeretjük, innen, Közép-Európa alsó csücskéből, a balkáni teraszról, ahol nekünk jó élni. Ezért aztán a mi Európa-szeretetünk Robert Schumanhoz és Konrad Adenauerhoz nyúl vissza. Tudva, hogy a nyúl véleménye túl sokat nem számít, de attól még közvetítheti, hátha:

Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort…