Töltött, panírozott sült paprika

Itt az ősz, itt van az a sok-sok finomság, amit ilyenkor a kertekből betakarítunk és igyekszünk télire sok mindent félretenni, megőrizni. A szerencsésebbek saját terményüknek örülnek, és az az igazság, hogy az ilyen terméseknek még az ízük is más, mert mi maguk termesztettük és örülünk akkor, amikor saját munkán gyümölcsét fogyaszthatjuk. Ha ez nincs, a piacok rogyadoznak a szebbnél szebb árútól.

Piros húsos paprika az egyik ilyen kedvencem. Sütve, salátának, télire mézesen eltéve, ajvárként, vagy egy jó krémlevest készíteni belőle. Mennyi lehetőség. Mind-mind benne van ebben a csodálatos színű termésben.

Most engedjék meg, hogy egy nagyon finom dologra hívjam fel figyelmüket. Sajttal töltött és panírozott sült paprika, ami nem egyszerű, főleg sok fázisból álló munka, de megéri, mert a család kedvence lesz! Mi a kelebiai plébánián ilyenkor egy teljes napot csak paprika sütésre fordítunk. A paprika sütése a legkellemetlenebb, legtöbb időt ez vesz el. Amikor egyszer ráhangolódunk, több zsákkal lesütünk a grillrácson, majd egyik részéből készül az ajvár, a másik része lefagyasztva megy a hűtőbe, mert később csak előkapva egy-egy zacskót a megtisztított paprikából salátának, töltött paprikának télen is felhasználható.

Íme a recept

Hozzávalók        

 • húsos pirospaprika
 • tojás
 • zsemlemorzsa
 • liszt
 • só, bors
 • túró vagy sajt szeletek
 • szezámmag
 • vagy sajt szeletek túró

 

Elkészítés

 1. A paprikát megsütjük, óvatosan megtisztítjuk a külső héjától és eltávolítjuk a magvakat úgy, hogy a paprika egyben maradjon
 2. Az üresen maradt részbe egy szelet túrót vagy sajtot helyezünk
 3. A tojást felverjük sóval és borssal ízesítjük
 4. A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal
 5. Mindegyik sajttal töltött paprikát megforgatjuk lisztben, tojásban majd a zsemlemorzsában
 6. Forró olajban kisütjük, amíg mindkét oldala meg nem sül
 7. Egy nedvszívó papírra vesszük ki

Tálalhatjuk melegen vagy hidegen különféle legjobb egy tartármártással!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon