Mákos bakláva

Sokszor megkérdezik, hogy mi a kedvenc ételem. Sok kedvenc van, de érdekes módon mindig a mák jut az eszembe. És tényleg a mákos dolgokért rajongok. Íme egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető mákos bakláva recept. Gyerekjáték és tényleg az, mert keresztfiam, Bálint is játszi könnyedséggel elkészítette. Íme a recept, próbálja ki Ön is! Édesszájúaknak különösen is ajánlom figyelmükben. A mákrajongóknak egy igazi csemege, nem lehet megunni!

Hozzávalók:

30 dkg réteslap
25 dkg mák
2 dl joghurt
1 joghurtos pohár olaj
2 joghurtos pohár cukor
3 nagyobb tojás
2 vaníliás cukor
1 sütőpor

Cukor sziruphoz:

1 joghurtos pohár víz
2 joghurtos pohár cukor

Elkészítése:

A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk.

A mákot összekeverjük a joghurttal, az olajjal (egy picit hagyunk a tetejére is), a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd vékonyan megkenjük vele a tésztát.

Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát.

Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.

A sütőben 30-35 percig sütjük. A végén a cukorszirupot, amit felolvasztottunk a tűzhelyen meglocsoljuk és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.

Nagyon finom és gyerekjáték az elkészítése.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon