Kékpenészes sajttal töltött körte szalonnába göngyölve

A körte harcol a rák ellen – fogyasszunk belőle minél többet

A körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de egy ásványi anyagban, a rézben is bővelkedik - ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabadgyökök, így a rák kialakulása ellen. Egy darab körte a napi szükséges C-vitamin mennyiségének 11, a réznek pedig 9%-át tartalmazza, úgyhogy hajrá, edd, amikor csak tudod!

A körte óvja a szívet

A körte nagyon rostdús gyümölcs, ami kifejezetten jót tesz a szívnek. Kutatások kimutatták, hogy a rost csökkenti a koleszterinszintet azzal, hogy megköti az epesavat, és kihajtja a szervezetből. Szakértők még arról is meg vannak győződve, hogy a körte rendszeres fogyasztásával 50%-kal csökken a stroke esélye. A szívet egyébként még azért is óvja, mert kvercetin van benne, ami mérsékli a vérnyomást.

 

Nos, ha ez tényleg így van, akkor fogadjanak el tőlem egy receptet, amivel még jobban megszeretik ezt a gyümölcsöt. Legjobb ha frissen, nyersen fogyasztjuk, de lehet belőle finom ételeket, édes vagy akár sós ételeket is készíteni.

Ilyen a kékpenészes sajttal töltött körte, szalonnába göngyölve.

Egyszerű az elkészítése és meleg előételként, akár leves helyett is nagyon finom.

Fogjuk a körtét alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, nem hosszába, hanem keresztbe. Nagyjából ott, ahol a magház található.

Óvatosan kés hegyével, vagy valamilyen kaparóval távolítsuk el a körte magházát és az így keletkezett üregbe tegyünk egy darab gorgonzolát.

Helyezzük vissza a körte fölső részét és tekerjünk rá óvatosan vékonyra, minél vékonyabbra szeletelt szalonnát.

Forró sütőben egy 10 percig süssük.

Dióval, akár egy kis szilvalekvárral a tányéron tálaljuk.

Előételnek kiváló!

 

forrás: https://www.femcafe.hu

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon