Házi négercsók

Igen, jól hallják, NÉGERCSÓK!

Ha most őszinte akarok lenni, akkor ezt a desszertet politikai indíttatásból osztom meg Önökkel. Döbbenten figyelem, ami a világban zajlik. Amennyiben igaz, mert az internetes hírek sem mindig az igazat állítják. Állítólag a németeknél betiltották a Mohrenköpfe, vagyis a négercsók forgalmazását, mert sérti a bevándorlókat és rasszista kijelentés. Egy leleményes német cukrász átkeresztelte őket MERKELGAST névre, és így tette ki a kirakatba. Bravó! Szóval micsoda?! Baromság! Balliberális ostoba sivalkodás! A cigánypecsenyét sem fogom romapecsenyének átkeresztelni. Megbolondult ez a világ? Nekem a NÉGERCSÓK bizony a kedvenceim közé tartozik és ezek után magam fogom készíteni! Én bizony gyermekkorom nagy kedvencét továbbra is négercsóknak fogom nevezni! Szerintem ez a világ egyik legegyszerűbb sütije.

Hozzávalók 12 darabhoz:

 • 18 dkg cukor
 • 12 dkg ostyakorong
 • 12 dkg étcsoki
 • 9 cl víz
 • 2 teáskanál méz
 • 2 db tojásfehérje
 • 2 evőkanál zselatin
 • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Mérjünk ki hat centiliter vizet, öntsük egy lábosba, majd adjunk hozzá cukrot és mézet. Kis lángon, kevergetve forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről. A maradék, három centiliter vízben oldjunk fel egy evőkanál zselatint. Öntsük hozzá a mézes keverékhez, és várjuk meg, míg langyosra hűl.

A két tojásfehérjét gépi habverő segítségével felverjük. Amikor félkemény, hozzárakjuk a mézes szirupot, és így nagyon kemény habbá verjük, körülbelül 10 perc alatt. Ízesíthetjük és színezhetjük különféle aromákkal, szörpökkel, ételszínesítővel. A masszát töltsük habzsákokba vagy műanyag zacskóba, és nyomjuk az ostyákra, ügyes mozdulattal. Többszörös próbálkozás után sikerül szép formásra készíteni. Az egyenletes, felfelé emelkedő mozdulatban van a titok, hogy ne maradjon lapos.

Hagyjuk a csókokat 10-15 percig száradni. Végül az étcsokit olvasszuk fel vízgőz felett, keverjük hozzá a kevés olajat, és mártsuk bele az apró édességeket. Várjuk meg, míg a csoki megdermed, csak utána fogyasszuk!

Ne tegyük hűtőszekrénybe, hagyjuk hűvös helyen magától megdermedni a csokit. Ezt megtehetjük fehér csokival is, vagy a még folyékony csokira szórhatunk kókuszreszeléket is, vagy mandulaforgácsot. Mindenkinek a fantáziájára van bízva! Hajrá!

Négercsók alátét dióból, vagy mogyoróból jobb, mint a vékony és száraz ostyalap (ez csak egy lehetőség)! Nekem ez jobban tetszik, de ez sem kötelező, csak egy opció!

Így készül:

 • 2 tojásfehérje
 • 1 csipet só
 • 100 g finom porcukor
 • 100 g darált dió, vagy mogyoró

Először is melegítsük elő a sütőnket 160°C. Ezután verjük kemény habbá a fehérjéket csipet sóval. Amikor már jó kemény a fehérje, adjuk hozzá a porcukrot és a mogyorót, vagy diót. Evőkanál segítségével a sütőpapírra, amit egy kis vízzel a tepsihez tapasztottunk, formáljunk kis korongokat egymás mellé. Ne tegyük sűrűn egymás mellé, hogy ne ragadjanak össze, mert sülés közben egy kicsit terebélyesednek. A sütőben 12 perctől 15 percig süssük. Amikor kihűlt, erre tegyük a fehérje habot, amit csokoládé glazúrral bevonunk!

Nekem az a finomabb! És Önnek?

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon