Valóra váltható álmok

„Az ember, amíg igazságos úton halad, addig bátran mehet minden veszedelemmel szemben. De mihelyt a ravaszsággal, az elfogultsággal, az egyéni becsvággyal akarja magát előbbre helyezni másoknál: előbb-utóbb elbukik.” (Wass Albert)

Három hetes intenzív kurzus után vagyunk, újból. Sikertörténete ez.

A Magyar Nemzeti Tanács sikertörténete a sok közül. Gyakorlatok, komplex személyiségfejlesztésen alapuló intenzív  kurzus ez, melyben a résztvevők (gyerekek, szülők, nagyszülők és családtagok) megtanulják, megtanítják   velük, hogy minőségesebb életet is lehet élni.

Komoly problémákkal küzdenek a résztvevők és környezetük. A program ebben nyújt segítséget:

  • Stroke utáni állapot
  • Sclerosis multiplex esetén kialakuló mozgásproblémák
  • Parkinson-kór okozta mozgásos és egyéb tünetek kialakulásakor
  • Koponyasérülés utáni állapot komplex rehabilitációjában

 

Általános célként határozzák meg az életminőség javítását. Az elvesztett képességek, készségek komplex módon, tanulás útján történő helyreállítását, a meglévő képességek minél hosszabb ideig történő szinten tartását, fejlesztését.  A megtanult mozgások, mozgásformák egyéb képességek alkalmazásának elsajátítását, a gyakorlás és alkalmazás útján történő bevésését és automatikussá tételét a mindennapi tevékenységek során.

Kulcs szavak: helyreállítás, szinten tartás, fejlesztés

Nagyon fontosnak  az önbizalom erősödését, valamint a család illetve a közvetlen környezet aktív bevonását a fejlesztési folyamatba.

 

A ma már világhírű Pető-módszer, és ezen belül is a szakemberképzés több mint fél évszázados  múltra tekint vissza a Pető András Főiskolán. A budapesti székhelyen kívül, a konduktor alapképzés (bachelor /BA) székhelyen kívül elsőként Erdélyben indul 2017. szeptemberében (Illyefalván). 

Illyefalván egyidejűleg valósul meg a konduktorképzés, valamint az arra rászoruló központi idegrendszeri sérült gyermekek és felnőttek rehabilitációja, a komplex konduktív nevelési rendszerben.  

A képzés szigorú követelmények mentén zajlik, az elsősorban gyakorlatorientált konduktor alapszak komoly lelki és fizikai odafigyelést igényel a hallgatóktól. Ezeknek az elvárásoknak csak azok tudnak megfelelni, akik élethivatásnak tekintik a mozgássérült egyének nevelését, a teljes emberi életre felkészítést. 

A képzésbe elsősorban azok, a már diplomás szakemberek jelentkezhetnek, akik korábban óvodapedagógusi vagy tanítói képzettséget szereztek.

És akkor mi is álmodunk, álmodhatunk!

Az idei 2017-es képzésen már hallgatók is részt vettek, tehát gyakorló területté váltunk. A 2015-ben megfogalmazott  stratégiai célok megvalósulnak. Kihelyezett képzés, ami segítséget nyújt újból.

A mostani zentai képzés a magyar Kormány támogatásával és a Nemzetpolitikai Államtitkárság hathatós segítségével a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével  valósult meg. A Pető András Főiskola konduktorait a Magyar Nemzeti Tanács fogadta és szervezte a vajdasági munkát.

Azoknak a családoknak,  akik részesei voltak ennek a kurzusnak egy álom valósult meg, itt Vajdaságban, nálunk.

Ezt ne feledjük!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon