Teljes gőzzel dolgozunk

Harmadik hétbe léptünk, ami az oktatást és nevelés illeti. Teljes gőzzel mennek az iskolák, már amennyire lehetséges. Betartva az egészségügyi előírásokat. Távolságtartás, fertőtlenítés és a maszk viselete. Mindenkinek és hangsúlyozom mindenkinek fontos, hogy ez így is maradjon. Megtanultuk a reggeli sorakozásnál a távolságtartásos sorrendet, a beléptetésnél a lázmérést, a fertőtlenítést és sok szabály között a folyosón való viselkedést is. Az iskolák saját rendjük szerint szervezték meg az oktatást és ez lehetőséget adott a környezet adottságainak kihasználására.

Újra becsengettek szeptember elsején.

Sikertörténet ez, hiszen olyan településeken is indult első osztály ahol tavaly még nem volt. Maradékon, Zomborban és Tóthfaluban újra indultak nebulók. Nőtt az elsősök száma Hajdújáráson, Horgoson, Bácskossuthfalván, Topolyán, Pacséron, Bácsfeketehegyen, Tiszakálmánfalván. A Magyar Nemzeti Tanács szinte napi rendszerességgel tartja a kapcsolatot az intézményekkel, igazgatókkal és tanítókkal. Folyamatosan építi az iskolarendszert, támogatva ezzel a közösségeket. Mert ahol iskola van, ott élet is van. Művelődés, kultúra és közösség. Ezek elválaszthatatlanok.

Mindenkinek nagy a felelőssége, igazgatóknak, szülőknek, tanulóknak és a személyzetnek is, mert közös odafigyeléssel tudjuk lebonyolítani az oktatást. Az online oktatás legtöbbször kombinálva jelenik meg az általános  és a középiskolákban. Az alsósok folyamatosan járnak az iskolába, mert erre szükség van, ezt jelezték a szülők is. A Magyar Nemzeti Tanács a 2020–2021-es tanévben is folytatja távoktatási programját. A már elkészült anyagok, valamint a tantervek megtalálhatók a Magyar Nemzeti Tanács honlapján.

A Távoktatás magyar nyelven – a Magyar Nemzeti Tanács online oktatási platformja címszó alatt, https://tavoktatas.mnt.org.rs/#altalanos-iskola . Külön az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak.

A tanterv kiváló áttekintést nyújt  a tantárgyaknál, hiszen szemléletesen mutatja, hogy melyik anyaghoz készült oktatófilm. A tanítási egység mellett pontosan jelzi, hogy a segédanyag melyik órára készült. Az excel táblázat pedig lehetőséget ad az egyéni kidolgozásra. Használjuk ezt a lehetőséget is, szükségünk van egymás megerősítésére.

Hatalmas munka volt ez, és még most is az.  Minőségi és tartalmilag magas színvonalú oktatási segédanyagok készültek el.  Ez a közösség foyamatosan újít, látja a lehetőségeket és élni is tud vele.

Ez a jövőbe mutató közösségi fejlődés!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon