Tájékoztató körút

„Még a legmagasabb fák is (...) apró magvakból sarjadnak. Vésd ezt az eszedbe, és ne akard siettetni az időt!” (P. Coelho)

 

Fontos pontjához ért a Magyar Nemzeti Tanács fejlesztőpedagógiai programja. Elkészült az adatbázis, mely 284 gyermek mérési adatait tartalmazza. Összesítettük, statisztikailag feldolgoztuk. Pontosan kimutatható az összesített eredmények alapján, hogy 16,90% -ban mutatkozik hajlam a tanulási zavarra.

Kiváló adatbázis!

Sőt külön a lányok és a fiúk teljesítménye is értékelve van területenként. Ebből lehet dolgozni. Messzemenő következtetéseket levonni, „stratégiákat alkotni”. És kész. Várunk néhány évet, majd újból megismételjük és ezt lehet a végtelenségig húzni.

De nem ez a lényeg!

Tájékoztató körúton vannak a pedagógusok. Visszamennek és tájékoztatnak, segítséget nyújtanak ha szükséges. Beszélnek a szülőkkel, óvodapedagógusokkal. A tájékoztató körút Magyarkanizsára, Zentára, Temerinbe, Óbecsére, Topolyára, Törökbecsére, Adára, Szenttamásra, Szabadkára és Törökkanizsára is vezetnek. A felsorolt községek kisebb falvaiba is elmennek a Magyar Nemzeti Tanács képviselői. Valódi terepi munka, időt és energiát igényel, de megéri, hiszen minden egyes szempár fontos számunkra.

A tájékoztató körút nem csak hivatalos és ünnepélyes kezdésekből áll, ahol felvonulnak és zászlókat lengetnek, követelőznek,  hanem folytatásból is, ahol szintén emberek vannak és várnak, szürke dolgos hétköznapok, várnak  több évet türelemmel és végzik dolgukat ( oktatnak, nevelnek, tanítanak).

Tanítanak cipőt kötni, verset  szavalni, szépen ülni és illedelmesen köszönni!

Becsüljük meg munkájukat azzal, hogy elmegyünk hozzájuk és a lehetőségeinkhez mérten segítsünk nekik.

Higgyék el néha elegendő csak egy jó szó is!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon