Folyamat – Újabb Pető-kurzus

Április 24–25, május 12 – egymásért fontos!

Archív fotó

Igen ,,érdekes" címet választottam mai írásomhoz, hiszen a körülöttünk lévő világ úgy ál össze, hogy mindent folyamatában kell szemlélni. Maga a nevelés, pedagógia és más hozzá kapcsolódó tudományágak is folyamatában élnek és így is kell szemlélni. Habár időről időre vannak kíséretek akik, vagy amik megállásra kényszerítenek bennünket és azt hangoztatják, hogy a „bölcsek köve” a zsebükben van.

Sajnos le kell hangolnom őket, nem található semmilyen zsebben és nem is létezik a bölcsek köve. Tudomásom szerint a bölcsek köve a közösség ereje, akarata és lehetősége amit saját maguknak megteremtenek, megteremtünk.

Egy újabb „folyamat” előtt állunk. Az 2015-ben megkezdett fejlesztő munka, újabb jelentősebb állomásához ért a Magyar Nemzeti Tanács fejlesztőpedagógiai programja.

A Pető András Főiskola újabb kurzusokat tart itt nálunk, Vajdaságban. A konduktív pedagógiát szeretnénk meghonosítani a mi térségünkben is.

A Pető András Főiskolának küldetése van,  a  küldetése a mozgásukban – elsősorban központi idegrendszeri sérülés miatt – nehézséggel és kihívással szembesülő, bármely életkorú emberek életminőségének javítása a konduktív pedagógia által.
Főiskolánk a hagyományok őrzése és az innovációk révén korszerű, gyakorlat orientált konduktorképzést folytat és felnőttképzési programokat valósít meg, az értékelvűség és a teljesség jegyében, Magyarországi és külföldi színtéren.

A vizsgálat és az háromhetes kurzus, terápia – természetesen ingyenes.

Amit Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT keresztül biztosít a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében.

Ide kívánkozik a Pető András Főiskola szlogenje: „Az emberben rejlő csoda”

Mi az, ha ez nem?! Csoda mert összefogtak  emberek és  intézmények, hogy megmutassák, valóban az emberben van a csoda!

Mindenki számít, minden egyes magyar ember fontos!

Zentán április 24-től , május 12-ig megvalósul a csoda! Április 24-én és 25-én szűréseket is végeznek a szakemberek. Jelentkezni a 063-7887-417-es számon lehet.

Kik jelentkezhetnek?

A központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők, gyerekek és felnőttek. A szűrővizsgálat is ingyenes.

Folyamatról beszélünk, egy olyan folyamatról mely minőséges és élhető életet tud adni a rászorulóknak.

 

„Az életbe nem lehet időnként kirándulni -, minden és mindenki egész embert kér, az élet is, a munka is.”

(Márai Sándor)

 

 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon