Hiszünk még a csodaszerekben....

pixabay

Már megint fáj a fejem.

Biztosan a huzat. 

Vagy esetleg az időváltozás okozza.
 
 
Nem a stressz a halmozódó feladatok az egyre inkább fejem fölött összecsapó hullámok, vagy esetleg az, hogy túlhajszoltam magam?
Sokat vállaltam?
Nem jól osztottam be az időmet, esetleg uram bocsásd, többet lazítottam mostanság?
 
 
Az nem lehet, hogy nem nekem való a feladat!
Képes vagyok rá!
Ha kisbalták esnek is az égből!
Megcsinálom!
El fogom végezni!
Csak mikor?
Kifutok a határidőből....mit is mondjak, mi a jó kifogás?
 
Igen...amúgy is rosszul élünk, minek teperjek? Nem ebből fogok meggazdagodni, no másból sem....nem vagyok az a fajta. Mégis be kell fejeznem ha már megígértem...számítanak rám.
Megoldás: veszek be saridont, aszpirint, cafetint,  C-vitamint az  sem árt....Nem kell sokat keresgélnem. A patikák polcai roskadoznak a csodaszerektől. Gyorsan haza. Bevenni , lepihenni....de kisváros a miénk.
 
Ismerős arc velem szemben. Mosolyog, majd nem. Látja hogy nem vagyok kifejezetten mosolygós hangulatban. Eggyüttérző pillantások követik a hogy vagy mostanságra adott válaszaimat. Néhány jó szó, biztatás, megerősítés, jó tanács, házipraktika. A fejem még fáj, de mintha enyhűlt volna...biztos a friss levegő okozza....mi más.
 
Otthon. Csodaszerek bő vízzel a gyomorban erősítik fel egymás mellékhatását. Egy óra múlva, küldetés teljesítve. Nem fáj a fejem. Nem fog az agyam se....késő is van...majd holnap befejezek gyorsan mindent.
 
 
Reggel van.
Na ne!
Nem ébredhetek fejfájásra!
NEM!
Vagy de?
Ja, hogy a probléma maradt. 
Hogyan tovább?
Be kell ismernem: változtatnom kell.
 
A gyógyszertárban nincs olyan csodaszer, ami megoldaná helyettünk a problémát. Bárcsak lenne! Kényelmes, tálcán kínált megoldás. Ne keresd! Nincs. Nem létezik.  A probléma forrását kell megszűntetni nem pedig a következményeit.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon