A boldog új év titkai

Újévi fogadalmaink

Az év utolsó napjának jellegzetessége, hogy szinte mindenki fogadalmat tesz. Érdemes olyan dolgot megfogadni, amit legalább az újév első napján betartunk, így biztosan nem vesznek kárba az ígéretek.

Valljuk be őszintén legalább magunknak, hány olyan fogadalmat tettük újévkor, amit tudtuk jól, hogy nem fogunk betartani.

Leszokom a dohányzásról!- Valószínűleg ez a fogadalom a leggyakoribb, s ha már most tudom, hogy le fogok szokni és soha többet a kezembe sem veszem, nemhogy a számhoz közelíteném azt az ördögtől való emberi gyártmányt, gyorsan elszívok előre egy dobozzal többet…. -hiszen a soha többé, elég sokáig eltarthat!

Aztán a sorban következik a formába hozom magam-mégpedig azonnal a S-es méretet fogom megcélozni, s a következő újévre már az álomruhámat veszem fel. Mert ettől boldog leszek. Még jó hogy az ünnepek alatt annyi finomság van, de aztán jön a böjt időszaka. Szerencsére!

 

És ha már itt tartunk, akkor van nekem is pár tippem arra vonatkozólag, hogy mit kéne megfogadni, illetve arról, milyenek a divatos fogadalmak.

 

 -Tiszta vizet a pohárba! Iszom elegendő tiszta vizet, hisz a víz maga az élet és a tisztaság!

-Elhagyom - vagy legalábbis jelentősen mérsékelem - a cukorfogyasztásomat.

-Minőségi időt szakítok a családomra, barátaimra.

-Sportolni fogok!

-Sokkal többet fogok kijárni a természetbe sétálni, kirándulni, túrázni, kocogni, kerékpározni, korcsolyázni, vagy csak azért, hogy hallgassam a madarak énekét.

-Megbecsülöm magam. Ez az egészséges önbizalom alapja.

-Kiiktatom az életemből a "MŰanyagokat", a "MŰkajákat", a "MŰembereket", az idióta tévéMŰsorokat.

- Nem őrizgetem  tovább, a hátha jó lesz még valamire...címkével elátott tárgyakat, ruhadarabokat.

-Elfogadom, hogy csak azoknak lehet (és KELL) segíteni és tanácsot adni, akik megérettek rá, vagy egyenesen kérik a tanácsomat, kikérik a véleményemet.

-Jövőre mindenkire megtanulok őszintén rámosolyogni, aki morcosan néz rám, mert két ember közt a legrövidebb út a mosoly! 

-Kerülöm a negatív, folyton siránkozó, megkeseredett emberek társaságát. Nem tesz jót nekem. Csak pozitív emberekkel veszem magam körbe!

 -Nem hagyok nagy ökológiai lábnyomot magam után: nem ülök feleslegesen autóba, nem kérek műanyag szatyrokat a bevásárláshoz, nem kapcsolom be feleslegesen a légkondit, kerülöm a felesleges csomagolású árucikkeket, nem égetem feleslegesen a villanyt, nem kapcsolom be háttérzajnak a tévét, rádiót, nem vásárolok felesleges ruhákat csak azért, mert divat.

-Élni fogom az életet, és nem hajszolni!

B o l d o g  ú j   é v e t !

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon