Teátrum Neked….harmadszor

Megérkezett a nagybetűs színház Zentára, 2019-ben is.

Öt naposra sikeredett ebben az évben és a kínálata mindegyik korosztályt kielégíti.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház közös produkciója megeleveníti a színház igazi arcát.  Szinte mindegyik műfaj megtalálható a kínálatban: beszélgető show, gyermekfoglalkozások, zenés mesejátékok, színjátszó foglalkozás, jelmeztárlat, komédia és artista produkció.

Mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő produkciót. Hetekre, hónapokra és a legjobb esetre, a következő Teátrum Nekedre fel lehet tölteni a művészi igényeket. Azután pedig nem is csodálkozunk, hogy már várjuk a következőt!

 

A Jelmeztárlat a Zenta ,1697 rockopera kosztümjeiből készült, melyek a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ kistermében és folyósólyán lettek kiállítva. Meg is lehet közelről nézni, tapintani, sőt vannak olyan kosztümök melyeket fel is lehet próbálni. Igazi élményt nyújt az odalátogatóknak. Ebben az évben sem feledkeztek meg a gyerekekről. Több produkció is nekik készült. A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack zenés mesejátéka, Krizsán Szilvia rendezésében a Zentai Magyar Kamaraszínház fiatal és lendületes csapata vitte színpadra. A sort követi a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Páskándi Géza: Furfangos Péter, avagy az egér farkincája című mesejátéka, és még nincs vége, mert a békéscsabai Jókai Színház zenés mesejátéka igazi csemege nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is. A darab címe: Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány.

 

Ebben az évben is a gyermek előadások előtt és után, amik délelőtt zajlottak műhelymunkák voltak az idelátogatók számára. A foglalkozásokat a Fővárosi Nagycirkusz képzett artistái vezették. A gyerekek bepillantást nyerhettek az artisták csodálatos világába.

A színházi mesterség után érdeklődő fiatalok számára pedig színjátszó foglalkozást tartottak Verebes Lindával és  Pindroch Csabával.

És jöttek a nagy esti bemutatók számunkra.

Megismertük Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, Kossuth –díjas, Balázs Béla –díjas érdemes művész életútját, hitvallását és a körülötte zajló világról alkotott véleményét.

Peter Quilter: Mr. és Mrs. komédiában Verebes Linda és Pindroch Csaba alakítását, a Fővárosi Nagycirkusz Férfi és Nő előadását, melyeket szavakkal, énekkel és mozgással fejeztek ki. Belegabalyodtunk a Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este vígjáték érzelmi kitöréseibe Földesi Ágnes és Czitor Attila alakításával.

A végére pedig a Nemzeti Színház előadásában Medvegyev: Fodrásznő darabját csodálhattuk meg.

Mi ez ha nem csoda?

Igazi csoda itt Zentán, nálunk a Vajdaságban.

Kinek köszönhetjük? Azoknak, akik ezért sokat tettek.

 

 

A Teátrumi Társaság, a Zentai Magyar Kamaraszínház, természetesen a Magyar Nemzeti Tanács, aki Zenta Község Önkormányzatával együtt fenntartja ezt a kivételes színházat. Ne feledkezzünk meg a Magyar Kormányról, aki fontosnak tartja, hogy itt a déli területeken is színvonalas és minőségi színházi élet folyjék. És ne hagyjuk le a megálmodókat a kivitelezőket, akik megalkották ezt a színházat és azokat sem, akik a mai napig működtetik. Minket nézőket.

 

Azt hiszem bizonyítottunk!

Várjuk a következő Teátrum Neked Zentán 2020-ban.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon