A zentai helyi közösségi választásokról

Politikai seregszemle 2017. október 8-a előtt

Micsoda öröm! Rémhír-portálunk ujjong és önfeledten agitál a zentai helyi közösségi választások úgynevezett ötpárti ellenzéki listája mellett. Igaz, ha jobban megnézzük azt a úgynevezett listát, akkor rögtön látható, hogy az sehol sem teljes. Csonka. Egyetlen egy körzetben sem tellett az erejükből annyi jelöltre, amennyi helyi közösségi tanácstagot választanak most, október 8-án. Öt pártnak négy a jelöltje – ez teljesítménynek számít ott, ahol kilenc jelöltet választanak?

Milyen program mentén szerveződtek az ártás szövetségesei, vagy nevezhetnénk őket úgy is, hogy a VMSZ-t utálók gyülekezete? Egyáltalán mi a programjuk? És még ezer kérdés!!!

 

Az esélytelenek hebehurgyaságával lendültek bele a helyi választási ringbe, az utálat mentén tömörítve a szélső jobbos, a legjobbikabb kétszemélyes pártot a civilen pártoskodókkal, a nyusziugrásban pártváltó és színehagyó renegát ligásokat és a még haladóvá nem vedlett, maroknyi internacionalista demokratákat, no meg az őskövület VMDK-sokat.

A köpködésig és a vádaskodásig már eljutottak. A VMSZ-en túl másban sem hibát, sem gondot nem látnak.

Az ideológiai lóugrások mentén szerveződött jelölttábor észre sem veszi, hogy a nagy VMSZ-ellenességükben már a meglévő politikai eredmények lebontásán is dolgoznak, pedig a legjobb, legszebb és legnagyobb magyarnak titulálják önmagukat.

Az operatőr úszóedzőtől (sic!), az ügyvezető titkáron át, a sehol ki nem próbált menedzserig még néhány embert felsorakoztattak a saját legitimitásuk igazolásának szándékával, de még akkor sem tudnának helyi közösségi irányítást véghezvinni, ha száz százalékos sikert érnének el. A programjuk szerint A megoldás … a VMSZ-es hatalom lebontása. Hurrá! Nagyok vagytok!

Viszont ez nem program!!!

 

A másik fura tábor, amely ugyancsak az eddigi struktúra átépítését tűzte a zászlajára, a hatalmi nagypárt helyi embereiből áll.

Megdöbbentő, hogy szerb nemzeti pártként megtalálták azokat a magyarokat, szép számban, akik ilyen vagy olyan érdekből, a mi magyarjaink ellenében futnak majd. Sajnos, nem az első országos nagy szerbiai párt, amely kezdeti sikerei után magába szippant mindenkit. Még a partnereit is kész elnyelni, mindaddig, amíg az így növesztett vízfeje kótyagossá nem teszi és saját magát viszi a pusztulásba. Most viszont még dagad a karrieristák, a sértettek és a naivak/naivák táborával, akik számára együttműködés ide vagy oda, a bizonyítás kényszere sugárhajtású motorként hajtja őket.

Törtető karrierizmus. Több színt váltott hősök/junákok ugatják a holdat és ígérnek gyors megváltást.

 

Mi viszont kinek hiszünk?

A közismert, munkájukkal és kiállásukkal már bizonyított emberekkel lépett szövetségre a Vajdasági Magyar Szövetség Zentán és a község falvaiban.

Nem széllovasok és politikai dilettánsok, akik a nemzeti ügy és a helyi érdekek mentén kívánnak a VMSZ részéről saját településükön részesei lenni a politikai döntéshozatalnak. Nem a bosszú és a sértettség motiválja ezeket az embereket, hanem a valódi érdekképviselet melletti elkötelezettség.

 

Az alacsony kimeneteli arány politikai haszonélvezői a valódi magyar nemzeti érdekvédelem ellenzőinek és kerékkötőinek a malmára hajtja a vizet. A helyi közösségi választásokon valóban számít minden szavazat. Aki szavazáskor nem voksol, az önmaga ellensége. Egy csöppet sem a helyi kvázi-politikusokkal, okostojásokkal és csodatevő ígérgetőkkel tol ki, hanem saját magával, utána viszont már csak négy év múlva lesz helyesbítési lehetőség. Ha addig a guta meg nem üti...

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon