,,Szeretünk a csendes, kicsiny faluban lakni”

Klebecskó Edina, Óbecse – Pecesor – Házvásárlás

Pecesor az Óbecse községhez tartozó legkisebb, 200 lakost számláló falu. Klebecskó Edináék két évvel ezelőtt vásároltak ott házat. A Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázata nyújtotta lehetőséget ragadták meg, hogy új otthont teremtsenek a családjuk számára és egyúttal részévé váljanak Pecesor példás közösségének. A házvásárlás körülményeiről, a család pecesori mindennapjairól a jelenleg második gyermeküket váró édesanya, Edina nyilatkozott:

  • Hogyan került sor a ház kiválasztására, megvásárlására?

Jómagam péterrévei gyökerekkel rendelkezem, a párom tősgyökeres pecesori. Pecesor kis település, sok az eladó ház és itt olyan házra tudtunk találni, amely relatív jó állapotban volt, csak apróbb javítások kellettek.

2018 júliusában, első gyerekünkkel való várandósságom idején kezdtük meg a beköltözést új otthonunkba. A háznak van egy tágas udvara, nagy kert tartozik a telekhez. Gyümölcsfáink vannak, ólak voltak, azóta építettünk azok mellé még egyet. Haszonállatokat tartunk, gazdálkodunk saját részünkre.

A házban van kisebb folyosó, éppen az idén bővítettük ki a fürdőszobát, van egy szép nagy konyhánk, azzal egyben van az ebédlő, található a házban még nappali és hálószoba.

  • Mivel foglalkoznak, hogyan zajlanak a pecesori mindennapok?

Saját részünkre tartunk tyúkokat, kacsákat, disznókat. A férjem az Agro Mag nevű cégnél van alkalmazásban. Jómagam a háziasszonyi teendőket látom el.

Nagyon szeretünk Peceroson, ebben a csendes, kis faluban lakni. Mindenki ismer mindenkit, jóban vannak egymással az emberek, segítenek egymásnak. Egyszóval igazi közösség a pecesori. Mindez nagyon fontos tényező a gyereknevelés szempontjából is.

  • Miként zajlott a pályázás folyamata, illetve terveznek- e pályázni a jövőben is az Alapítványnál vagy másutt?

 A pályázati dokumentáció elkészítésénél pályázatíró cég segítségét vettük igénybe. Így tartottuk a legegyszerűbbnek.

Egyelőre nincs tervben, hogy pályázzunk ismét.

Amennyiben a távolabbi jövőben adódik rá lehetőség, akkor biztos, hogy átgondoljuk, milyen fejlesztéseket lehetne eszközölni a kis gazdaságunkban

- hallottuk a pecesori Klebecskó Edinától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon