,,Szeretném, hogy Törökkanizsán nőjenek fel a gyerekeim”

 Slavevski Valentina, Törökkanizsa- Házvásárlás

A törökkanizsai Slavevski Valentina nagyon hálás a Prosperitati Alapítvány nyújtotta lehetőségért, hogy egyedülálló anyaként házat vásárolhatott. Az édesanyjával egy háztartásban élő fiatalasszony számára új távlatok nyíltak.  Elmondása szerint régi nagy álma valósult meg az új otthonuk megteremtésével: a gyerekeinek lesz saját házuk. Valentina szorosan kötődik, ragaszkodik szülőfalujához és azt szeretné, hogy a lánya meg a fia szintén Törökkanizsán nőjön fel. Jelenlegi mindennapokról, kínálkozó tervekről beszélgettünk:

  • Mikor és milyen megfontolásból vásárolt házat, illetve könnyen találtak- e rá a megfelelő épületre?

Az elmúlt évben pályáztam és sikerrel nyertem is az Alapítvány pályázatán. Mondanom sem kell, ennek nagyon örültünk.

Nehéz volt meglelni a megfelelő épületet, de nagyon szerettem volna saját házat.

Lényeges szempont volt számomra, hogy az, ami nekem eddig sajnos nem adatott meg, az a gyerekeim számára már most biztosított legyen: egy saját otthon.

  • Hogyan néz ki a ház és miként élik a mindennapokat?

Egyedülálló anyaként nevelem két gyermekemet, a nyolcéves, most második osztályba járó kisfiamat és az ötéves kislányomat. Tősgyökeres törökkanizsai vagyok és az is maradok, azt szeretném, hogy a gyermekeim szintén itt, a szülőfaluban nőjenek fel.

Ami az épületet illeti, két szobás házról van szó. Továbbá található az épületben előszoba, konyha, fürdőszoba. Van odakint egy nagy, tágas udvar, ahol tudok majd veteményes kertet kialakítani. Vannak melléképületek, istállók, jószágtartás céljára. Kertészkedni nagyon szeretek, a terveim között szerepel, hogy a jövőben ezzel is foglalkozom majd.

Jelenleg háztartásbeli vagyok, édesanyámnál laktunk eddig, most az új házzal majd új távlatok is nyílnak, ezt remélem.

  • Segített valaki a pályázati dokumentáció megírásában, elkészítésében és szeretne esetleg pályázni egyéb dologra is a jövőben?

A pályázat megírásában a helyi magyar érdekképviselet tagjainak segítségét vettem igénybe. Ezúton is nagyon köszönöm, hogy volt ilyen lehetőségem, volt kihez fordulni.

Amennyiben lesz a családi gazdasághoz köthető pályázati kiírás még a közeljövőben, akkor szívesen pályáznék újra az Alapítványnál

- hallottuk a törökkanizsai Slavevski Valentinától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon