„Sorsdöntő segítség volt az Alapítvány pályázata”

Csikós Szvetlana, Bajmok – Házvásárlás

A bajmoki egyedülálló édesanya, Csikós Szvetlana számára sorsdöntő lehetőséget jelentett a Prosperitati házvásárlási pályázata. Előbb igyekezett önerőből, külföldi munkát vállalva megteremteni a saját otthont, maga és lányai számára. Ez érthető emberi szempontok miatt nem volt megvalósítható. Az Alapítvány nyújtotta lehetőség által azonban mégis lett új, tágas otthonuk, amit nagy örömmel, sok munkával és kiváló ízléssel csinosítgattak. A házvásárlás létrejöttéről, mindennapjaikról és terveikről Szvetlena mesélt hálával:

  • Milyen okból döntöttek úgy, hogy házat vásárolnak?

Elvált, egyedülálló anya vagyok, két lánygyermekkel. Nem volt saját házunk, a válásom után ház nélkül maradtam. Egy ideig az idős szüleimnél, egy kis házban éltünk, de később, ahogy nőttek a gyerekek tarthatatlan volt a helyzet, egyre nagyobb saját teret igényelt mindenki a családból.

Megpróbáltam önerőből, kimentem egy időre Ausztriába dolgozni, sikerült is valamennyi pénzt megkeresni, összespórolni, de messze nem volt elegendő egy ház megvásárlásához. A gyerekek itthon vártak rám, természetesen igényelték az anyai jelenlétet, nekem is nagyon hiányoztak, így hazajöttem, felhagytam a kinti munkával. Rendkívül nehéz időszak volt, ma is elcsuklik a hangom, ha erről beszélek… Úgy éreztem, mégiscsak ez a hely a hazám, ahol a családom tagjai is élnek. Az pedig végképp sorsfordító volt, hogy a hazatérést követően szereztem tudomást a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatáról. Ennek segítségével tudtunk saját otthont teremteni. Mindezért végtelenül hálás vagyok.

  • Hogyan néz ki a ház, a telek?

Nagy és szép az új otthonunk, van első és hátsó udvar, nagy területű kert, három szoba, konyha, fürdőszoba.

Most fantasztikusan néz ki, de amikor megvettük, akkor minden rossz állapotban volt. Az Ausztriában keresett pénzt a ház renoválására költöttük, bevezettük a központi fűtést, megcsináltuk az új fürdőszobát, kicseréltük az ablakokat, a bejárati ajtókat. Kitisztítottuk az udvart is, a kertben jelenleg a füvet tartom rendben, a jövőben, amint időm engedi, gyümölcsfákat szeretnék telepíteni oda.

  • Egyedül készítették el a pályázati dokumentációt vagy segített benne valaki?

A pályázásban egy ismerős segítségét vettük igénybe. Neki is nagy köszönettel tartozom.

  • Mivel foglalkoznak, hogyan élnek az új otthonukban?

Egy helyi kisboltban dolgozom, eladóként. Az idősebb lányom szintén állásban van.

Szeretnék többi időt szánni a kerti munkára, de mindez jelenleg még nem kivitelezhető.

  • Milyen további tervei vannak, elképzelhető, hogy pályázik még valamire a Prosperitati Alapítványnál?

A fent említett nagy kertbe gyümölcsfákat szeretnék telepíteni majd. Lekvárt és pálinkát készítenék, értékesítés céljából is. Elképzelhető, hogy ennek megvalósítása érdekében újból pályázom a jövőben

- hallottuk a bajmoki Csikós Szvetlanától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon