Otthon(ról) kreatívan

Cindel Zubelić Beáta, Bajmok – Házvásárlás

Harmonikus otthon, amelyben a munka és a feltöltődés egyaránt helyet kap. Ilyenné alakította házát a bajmoki Cindel Zubelić Beáta és férje. A Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának köszönhetően jutott saját otthonhoz az internetes tartalmak szerkesztésével foglalkozó, Contentino nevű vállalkozást vezető házaspár. Takaros otthonukban van home office- szoba, kikapcsolódni a paradicsomi udvar zöldjében tudnak, a szabadidős kertészkedéshez pedig a veteményes és a gyümölcsös ad teret számukra. Házvásárlásról, kreatív mindennapokról, további terveikről Beáta mesélt:

  • Mi a házvásárlás története?

A férjem szabadkai, én bajmoki vagyok. Könnyen megegyezésre jutottunk abban, hogy Bajmokon keressünk házat. Nem kevesebb, mint harminc, negyven épületet megnéztünk, mire rátaláltunk, az ,,igazira”. Amint ide beléptünk, egymásra néztünk és rögtön tudtuk, hogy mindketten ezt szeretnénk.

  • Hogyan alakították ki a házat, milyen lehetőségeket nyújtott a telek?

A ház belső, lakható része nagyjából 80 négyzetméter, nem nagy házról van szó, habár van arra lehetőség, hogy a tetőteret is lakrésszé alakítsuk. Ez majd a jövőben lesz aktuális.

A házban van egy folyosó, egy nagyobb méretű helység, amely nappaliként, konyhaként és ebédlőként funkcionál. Továbbá található a házban egy hálószoba, egy kisebb szoba, amely pillanatnyilag a home office munkánkhoz szolgál ideális térként. Későbbiekben ezt meglehet, hogy gyerekszobává alakítjuk, ez még a jövő titka.

A nagyjából 1600 négyzetméteres telekhez tartozik egy nagy kert, ahol tavaly gyümölcsöst alakítottunk ki. Ezek még fiatal fák, nevelgetjük őket…

A ház mellett van egy első udvar- rész, tele virágokkal, bokrokkal. Rendszerint itt töltjük a szabadidőnket. A hátsó részén pedig konyhakertet alakítottunk ki.

  • Mivel foglalkoznak, hogyan telnek a mindennapok?

A férjem alapított egy vállalkozást, a neve Contentino, mindketten ebben dolgozunk. Internetes tartalmakat írunk, szerkesztünk. Tehát mi egyébként is sokat dolgozunk itthonról, nemcsak most a COVID-19 idején. Amennyire ez a járványhelyzet sokaknak rosszat hozott, nekünk a munka szempontjából nem jelentett gondot. Sokkal több dolgunk van, amióta ennyi minden átkerült a világhálóra. Az emberek most sokkal jobban tudnak online értékesíteni, ehhez tartalmak, szövegek, termékleírások, blogok kellenek.

Könnyű volt a pályázás és gondolkodnak esetleg további fejlesztésben?

Egyedül állítottuk össze a pályázatot. Korábbról is van tapasztalatunk a pályázatok terén, a cég vonatkozásában, tehát megoldottuk mi magunk és egyáltalán nem tartottuk nehéznek vagy bonyolultnak a folyamatot. 

Jelenleg a ház-projekttel voltunk elfoglalva, de nem tartjuk kizártnak, hogy esetleg majd a vállalkozás fejlesztése céljából is pályázunk a közeljövőben- hallottuk a bajmoki Cindel Zubelić Beátától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon