Nagy a család, a saját ház nagy boldogság

Német Laura, Bácsgyulafalva – Házvásárlás

Kert, nagy udvar, tágas belső tér jellemzi a bácsgyulafalvi Német család új otthonát, amelyet a Prosperitati Alapítvány pályázati támogatásának köszönhetően vásároltak meg. A családnak nagy szüksége volt a helyre, a saját házra, hiszen négy gyermeket nevelnek. A hat, a négy és a három éves meg a kilenc hónapos kisgyerek mind igényli a mozgásteret, a szülők pedig foglalkoznak mezőgazdasággal és jószágtartással is, ennélfogva elengedhetetlen a nagy udvar és a kert megléte. A házvásárlás körülményeiről, dolgos mindennapjaikról az édesanya és feleség, Laura mesélt:

  • Hogyan, milyen okból került sor a házvásárlásra?

Hosszú időn át anyósoméknál laktunk, egy kicsiny, egy személyes szobában, a párom, a három kicsi gyerek meg jómagam. Később megszületett a negyedik gyermekünk is. Tarthatatlanná vált a helyzet, nem fértünk el tovább, olyan kis helyen.

Hallottunk erről a pályázati lehetőségről. Úgy döntöttünk, megpróbáljuk, hátha sikerül megnyerni a pályázatot. Beszéltünk a kiszemelt ház tulajdonosával, aki szintén beleegyezett a vételbe, eladó volt neki ez az épület és telek. Szép nagy házról van szó, közel anyósomékhoz, tehát minden szempontból ideális volt.

  • Nehéz volt- e pályázás?

A pályázásnál a zombori Dunatáj iroda munkatársainak segítségét vettük igénybe. Mindez rendkívül sokat jelentett számunkra, egyedül nem tudtuk volna végigvinni a folyamatokat. Rövid idő alatt lebonyolódott a pályázat, hamar, tavaly télen be is költözhettünk, tehát immár csaknem egy éve élünk az új otthonunkban.

  • Hogyan néz ki a ház, a telek?

Egy óriási kertünk van, hátsó udvar, ólak a jószág számára, istálló, fészer, garázs, sőt egy hatalmas első udvar is tartozik a telekhez. A házépületben található három tágas szoba, konyha, ebédlő, fürdőszoba, kamra.

  • Mivel foglalkoznak, hogyan élnek a nyugat-bácskai településen?

A saját földünkbe kukoricát ültetünk, továbbá vannak bérelt kertjeink, ahol pedig búzát és hereszénát termesztünk. Ami az állattartást illeti, vannak lovaink, hízóink, kecskéink és tartunk két anyakocát is.

Róbert, a férjem bácsgyulafalvi, jómagam bajmoki származású vagyok. Amióta itt élek, az eltelt hét év alatt nagyon szívemhez nőtt ez a nyugat-bácskai település. Jó dolog Bácsgyulafálván élni.

  • Gondolkodnak esetleg további pályázáson, a gazdaság bővítésén?

Amennyiben lesz ilyen jellegű pályázat, akkor szeretnénk a jószágállományt bővíteni a jövőben- hallottuk a bácsgyulafalvi Német Laurától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon