Magyarországi választási körkép II.

Dübörög a kampány Magyarországon. A FIDESZ 2010-es elsöprő győzelme után 2014-ben összefogott az ellenzék, az eredmény ugyanaz lett. Kétharmad. Eltelt azóta még négy év. Nem sok minden változott, egy valami viszont igen: Rengeteg párt zümmög, rengeteg a kihívó. Azt viszont nyugodtan megállapíthatjuk: az arcok, a várható harcok ugyanazok, csupán a kotta lesz új: mindenki mást fúj, a kegtöbb szavazat reményében, vagy mégse? Nézzük végig az ajánlatokat:

 

LiberáliSOKK

Van egy párt Magyarországon. Magyar Liberális Párt a neve. Nem hallottak róla? Dehogynem! Fodor Gábor! Megvan? Na, ugye, mondom én... Ennyi. A három fővel megalakított civil szervezetemnek több tagja van, mint a Magyar Liberális Pártnak.   

Miután a párt tevékenységét nem tudjuk vizsgálni, mivel nincs, legfeljebb Fodor Gabika tevékenységét tudjuk átfutni, ha azt vizsgáljuk, mivel lendítheti kicsiny hazánk és a határon túlra szakadt magyarság ügyét a 21. század hajnalán.

Fodor Gábor a FIDESZ tagjaként kezdte a politizálást. Igen, kéremszépen, F.G gyöngyösi lakos fideszes volt. 1993-ban, amikor a pártban az MDF által hagyott űr láttán a jobboldali erők kerekedtek felül, Gáborka átlibbent az SZDSZ-be, ahol elkezdte áldozatos, nemzetromboló munkásságát 2010-ig. Nem hagyta volna ő ezt magától abba, de hát, mit ád Isten, megszűnt az SZDSZ, béke poraira. Oktatási valamint környezetvédelmi- és vízügyi miniszter is volt a szentem ebben a periódusban. Azután Demokratikus Centrum Unió néven elindított, végül gyanús körülmények között, és csak 2013-ban, de megalakult a Magyar Liberális Párt.  A 2014-es Összefogdosás listáján került be Fodor a Parlamentbe, a pártját akkor is, azóta is 1% körül mérik. Hogy miért? Mert semmit sem csinálnak.

Egy nyilatkozatuk azért volt: „az azonos neműek házassága sokaknak, nem csak a meleg közösségeknek, de minden jóérzésű embernek régi követelése Magyarországon.”

A család, a gazdaság, a kultúra témakörökben nem sokat villantottak. Nekik ez a fontos.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon