Legyen újra régi az élet!

Getty Images

A mostani világ eléggé zűrzavarosnak tűnik. Tele információval, hírekkel, hírfolyamokkal. Ember legyen a talpán, aki kitudja hámozni a valós és releváns információkat. Ehhez hiteles és megbízható forrásokra is szükség van. Olyan emberekre, akik a közösség számára is pontos és szabatos üzeneteket közölnek. Elképesztő egyes médiák folyamatos propagandagépezete. Ezért van szükség arra, hogy vegyük kezünkbe a sorsunkat.

Napra pontosan egy éve szembesültünk a pandémiával, kezdetben a megrökönyödés, a félelem és az óvatosság jellemezte a mindennapjainkat. Majd szembesültünk a számokkal és a lehetséges gondokkal is. Sajnos ma már egyre több a tévinformáció, a lakosság félrevezetése és a problémák szőnyeg alá söprése.

A bűnözők, a tévinformációt keltők igyekeznek hasznot húzni a világjárványból, aminek következtében újfajta csalások jelentek meg és több támadás is indult, amelyek az információk és az eszközök iránti kereslet kihasználásán alapulnak, és a digitális, online térben szerveződött infrastruktúra sebezhető pontjait veszik célba.

Szervezetek és magánszemélyek elleni kibertámadások, kétségbe vonják a valós tényeket, például adathalász kampányok, amelyek során a bűnözők rosszindulatú linkeken és csatolmányokon keresztül rosszindulatú szoftvereket terjesztenek, melyek valótlan adatokat, tényeket és ismeretanyagot tartalmaznak. Telefonos csalások, eszközökkel és fertőtlenítési szolgáltatásokkal kapcsolatos csalások, melyeket a járvány okozta helyzetben a lakosság használ, használna. Hamis egészségügyi és higiéniai termékek, valamint hamis koronavírus-gyorstesztek árusítása, melyek a gyanútlan polgárnak fel sem tűnnek a vásárlás pillanatában. Értéktárgyak lopása olyan csalók által, akik magukat koronavírus-tesztelést végző egészségügyi vagy bűnüldöző hatósági személynek kiadva jutnak be otthonokba, akik a gyanútlan polgár jóhiszeműségére építenek.

Elképesztő, hogy milyen lehetőségekkel élnek vissza ezek a csoportok és egyének. Kihasználva a járványellenes propagandát.

Ezért kell kezünkbe venni a sorsunkat, élni az oltakozás lehetőségével. Mindannyian a régi, megszokott életünket szeretnénk visszakapni. Találkozni, a társaság, a közösség és az együttlét örömét élvezni. Jelentkezzünk, pár perc az egész.

Higgyünk a hiteles embereknek, akik az elmúlt időszakban is a közösségünk mellett voltak a legnehezebb időkben is és azon munkálkodtak, hogy a pandémia által okozott helyzeten úrrá legyenek.

„Rajtunk múlik, hogy mikor lesz vége! A normális életbe visszatérés egyetlen feltétele, hogy mikor vesszük fel a vakcinát.„ (Pásztor István)

Rajtunk múlik! Legyünk minél előbb túl ezen is!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon