Légy vidám, mert okod van rá!

„Szilveszterkor kötelező a vidámság. Aki nem lesz jókedvű dudaszóra vagy palackdurranásra, legjobb, ha étlen-szomjan magára zárja az ajtót.”

Légy vidám.

Legalább ezen az estén! Ha van kedved hozzá, ha nincs, most légy vidám, mert vidámnak kell lenned! És kész. Szilveszter estéje valami ilyen. Most nem baj, ha tovább maradnak ébren a gyerekek, nem baj, ha többet eszel és iszol a megszokottnál, csak légy vidám! Nincs helye a szomorkodásnak, nincs helye a bosszankodásnak. Légy inkább vidám! Most annak kell lenned, mese nincs. Ráadásul okod is van rá! Nézzük, miért is?

Ezt az estét töltheted vendégségben, otthon, szórakozóhelyeken, de ami a biztos, hogy olyan társasággal fogod tölteni, akik közel állnak hozzád. Ez már önmagában biztosíték arra, hogy jó hangulat legyen, de a szilveszteri, év végi örömnek lehet egy egészen bensőséges, személyes forrása is. A legnagyobb örömöt nem más okozhatja ma neked, mint a tudat, hogy a 2017-es esztendő véget ér. Ez akkor lehet az öröm igazi forrása, ha ráébredsz, végig gondolod, mennyi mindent tettél meg ebben az évben! Hány és hány embernek okoztál örömöt! Mennyire fontosak voltak neked a téged körül vevők és mennyire fontos voltál a téged szeretőknek! Mennyit segítettél, és mennyit segítettek neked! És itt vagy most, szilveszter estéjén, az év utolsó estéjén, egészségben, örömben, természetes, vagy kikényszerített vidámságban. Vajon mindezek a dolgok az életedben tőled vannak? A te természetedtől? Nem kellene esetleg a Teremtő Istennek hálát adni mindezért? Vajon nem Ő volt a 2017-es évben a te igazi támogatód és segítőd? Be lehet látnod, ez így igaz! És ez a felismerés adhat neked örömöt, vidámságot szilveszter estéjén! Ez a megtapasztalás vezethet át az új évbe, hogy kérhesd Istent egy halk imában, adja meg, hogy az új évet is Vele együtt járva tölthesd el!

Csak így adhatunk értelmet az estének.

Mert igenis van értelme, van tartalma. Persze, lehet, és kell is csodás malac sültet fogyasztani, kiváló szűretlen búzasörrel. Össze lehet szoktatni a tejszínes pulykamellet pár palack somlói borral, vagy hidegtálat majszolni majonézes salátákkal, kacsasültet fogyasztani párolt lila káposztával, majd lenyomatni egy bátor szelet zserbóval. Éjfél előtt fel lehet állni, egyenes gerinccel, pezsgőspohárral a kézben, és el lehet énekelni büszkén nemzeti imádságunkat. Hajnalig pedig lehet a gyomor feszültségét oldani palackban erjesztett pezsgővel, miközben már akarva-akaratlanul kiül arcunkra a vidámság pirossága...

De ha mindezt abban a tudatban tesszük, hogy együtt lehetünk azokkal, akik igazán velünk és mellettünk voltak az elmúló évben, tudva, hogy őket Isten rendelte mellénk, akkor bizonyosságunk lehet afelől is, hogy az új évben is mindent megad még áldásosabban nekünk Gondviselő Istenünk. Ez lehet a tartalom, a vidámság forrása! Ez a tartalom szakíthatja ki óév estéjét a megszokástól, az „üres” ünnepléstől. Fontos ezért a tudat, hogy igenis volt értelme az elmúló évnek, benne minden örömmel és megpróbáltatással, és lesz értelme a ránk köszönő új esztendőnek is.

Légy vidám, mert okod van rá!

 

Örömöd sok legyen, Bánatod semmi,

Segítsen az Isten boldognak lenni!

Legyél mindig vidám, örülj minden szépnek,

Én így kívánok Neked Boldog Új Évet!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek