Kötelezettségszegési Jupiterek és ökrök

A migráns-kvóta ellen ne szólj, inkább hallgass, mert aki nem tartja be, azt a kutya sem ugatja!? Tehát, amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek...

Az Európai Bíróság elé került az a kötelezettségszegési eljárás, amely Magyarország ellen indult a menedékkérők áthelyezéséről szóló uniós előírások megsértése miatt. Lengyelországot és Csehországot is beperelte az Európai Bizottság. A lépés egyébként nem érte meglepetésként a kormányokat. Miközben Magyarország a schengeni eljárás szerinti menekült kezelési rendszert alkalmazta és alkalmazza, addig mások birodalmi rossz lelkiismeretüket hűtik és vulgár-liberális nézeteikkel pátyolgatják az illegális gazdasági migrációt. No de, aki az illegális migráció előtt szabad prédává akarja tenni Európát, az miért fél az Iszlám Állam terror kalifátusától?!? Európa biztonságát, az európai értékrendet,  -kultúrát,  -hagyományt és az eddig fennállni látszó egyensúlyt alárendelni a kvázi humanizmusnak nem emberség, hanem butaság kérdése.

Az ügy előzménye, hogy 2015-ben az EU tagállamok miniszterei szavazattöbbséggel úgy döntöttek, hogy 120 ezer menedékkérőt osztanak szét a leginkább leterhelt Görögország és Olaszország területeiről. A magyar kormánynak most az Európai Bíróságon kell elmagyaráznia, miért nem tett semmilyen lépést a döntés végrehajtása érdekében. Szijjártó Péter külügyminiszer korábban azzal érvelt, hogy végrehajthatatlan a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntés, egyben teljesen ellentétes a józan ésszel, ahogy az európai jogszabályokkal és a már megkötött szerződésekkel is.

Miközben három tagállam ellen indul per, addig például Ausztria kevesebb mint egy százalékban, Szlovákia mindössze 1,8, Bulgária 4,6, Spanyolország 14, Franciaország pedig 24,5 százalékban teljesítette a befogadási elvárásokat. A számokból látszik, egyikük sem tett eleget 100 százalákosan. Akkor ők lesznek a következő körben a luxembourgi Európai Bíróság elé citálandók? Érdekes lesz, kíváncsian várjuk!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Németországban, a seeoni kolostorban a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőinek tanácskozásán hangsúlyozta: "Kezdettől fogva a határvédelem és a schengeni szerződés betartásának a talaján állunk. Akkor is a schengeni szerződés talaján álltunk, építettünk például kerítést és határvédelmet, amikor még volt olyan hely Európában, ahol a káoszt meg a jogszerűtlenséget ünnepelték." Kijelentette, hogy demokráciaproblémává vált a migránskérdés Európában, illetve megfogalmazta, az európai embereknek világos akaratuk van. Orbán Viktor a megbeszélésen elmondta, hogy az elmúlt évek kérdése az volt, sikerül-e teret nyitni és érvényt szerezni a népakaratnak. Európában sok helyütt a vezetők nem azt tették, amit a nép szeretett volna – vélekedett a magyar kormányfő, megjegyezve: "a demokráciában ilyenkor mindig zavar keletkezik", és ezt az ellentmondást valahogy fel kell oldani.

"Én azt mondtam bajor barátaimnak, hogy szerintem 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz Európában." – hangsúlyozta Orbán Viktor. Az európai nép lépésről lépésre ki fogja kényszeríteni, hogy olyan döntések szülessenek, amelyek a migránskérdésben az ő érdekeiket szolgálják – hangoztatta.

Aki időt nyer, az életet nyer – mondja egy régi bölcselet. Amit az ember nem lát be, azt majd az idő igazolja, bebizonyítja. Egyre nagyobb bizonyosságot nyer a migránskérdésben az első pillanattól vállalt magyar álláspont. Orbán Viktornak a pénteki kijelentése is lassan beteljesülni látszik.

Meglehet, vannak akiket emiatt sürget az idő...

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek