Kocsmában a haverok közt

avagy Kövér László oktatási rendszere

Nehéz gondolkodni. Nehéz megnyilvánulni. Hiába tervezem el előre, nem mindig alakul úgy, ahogy én szeretném. Függ sok mindentől. A környezettől, a jelenlevő potenciális beszélgető partnerektől, vagy csak úgy, a többségben levő parlamenti képviselőktől. De van olyan helyzet is, amikor az illető fiatal, és az első parlamenti felszólalására készül. Izgatott, talán picit bizonytalan, de mindezek ellenére bátor és elszánt, mert hát most lehet megmutatni, most kell megmutatni... Valahogy így kezdődött az elmúlt napok parlamenti „oktatása”.

Nem történt más, mint egy „átlagos” parlamenti ülés. Képviselők mindenhol.

Kétharmad a magyarságért, a nemzetért, egyharmad valahol ugyanazért, de merőben másképp. Van, aki érti, és van, aki nem. Ez van. Mindenesetre a tény, hogy Jakab Péter jobbikos képviselő élete első parlamenti felszólalására készült, és milyen jó lett volna, ha csak készül rá.

De nem, mert az elszántságból és a határozottságból erőt merítve elmondta az „ennyi bűnöző előtt ő még nem beszélt életében...” kezdetű gondolatát, ami ennyiben körülbelül ki is merült.

Ezt követően Kövér László reagált, aki elmondta, hogy „Jakab feltűnő ostobaságáról és modortalanságáról tett tanúbizonyságot”, és egyúttal el is némította a mikrofonját, majd megkérte „legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között”.

Miért érdekes ez? Miért kellene, hogy érdekeljen bárkit is egy vita, egy kioktatás, egy „oktatási rendszer”?

Talán azért, mert ha arra gondolok, mi minden történik meg itthon, legyen az MNT ülés, általános sajtótájékoztató, médiaszereplés, vagy sajtó özlemény, itt mindenki azt mond, amit csak akar.

Amíg nálunk az ellenzéki megmozdulások a médiában való szereplés lehetőségét meglátva „felkészülten” dobálják a messze nem valós információkat a médiafogyasztókra, addig a vezető magyar párt nem áll le vitázni és játszadozni ezekkel a csoportosulásokkal, hanem tettekkel igazolja létjogosultságát, építi a vajdasági magyar nemzetet.

Mit jelent ez? Nagyon egyszerű a képlet. A legjobb és legkönnyebb ellenzékként politizálni, mert nem kell csinálni semmit, mindössze támadni és kritizálni azt, amit a kormányzó, vagy éppen vezető párt tesz. Hűha! Ez aztán a feladat!

Én azt mondom, hogy holnaptól legyen olcsóbb a kenyér, a másik pedig betámad: de miért csak annyival? Persze ez csak egy egyszerű példa, mégis kiválóan tükrözi az általános állást. Ha én igen, te nem.

Hiába a fejlődés, a haladás, ha te nem ismered el. Csinálhatok én bármit, az akkor sem lesz jó. És talán éppen itt jelentkezik az én szerepem, a szolgálatom, az életem.

Ki előtt élek én? Kinek tartozok magyarázattal és beszámolóval azért, amit az életemben csinálok és csináltam? Hol van az a határ, ami megszabja, mit tehetek meg és mit nem? És bizony, ezt nem én döntöm el. Mert nem a párt adja az életemet, és nem is más.

Ebből adódóan nem is neki tartozom beszámolóval és igazolással, sőt még nem is az életnek, vagy a sorsnak (ne adj Isten a sorosnak). Akitől az életemet kaptam, maga az Isten, vagy mai modern formulával élve, a Teremtő. Ő előtte élek, és ő kéri majd számon, mit tettem meg és mit nem. És innentől kezdve teljesen más értelmet kaphat a gondolkodásom, és az egész életem. Persze csak annál, aki valóban féli az Istent! Mert lehet ám „bűnözőzni” és egyéb bölcs hülyeségekkel dobálózni, de mindez körülbelül olyan, mintha én azzal jönnék elő, hogy én, ha vezető politikus lennék, akkor mindenki boldog lenne...

Mert a jólét és a boldogság relatív. Nekem templomok renoválására kell anyagi javakat gyűjtenem, neked új házra és autóra kell, másnak pedig világméretű üzlet kiépítésére, vagy valami ilyesmi. De oda jutni, hogy a jólétet építőket bűnözőknek titulálni, hazudozni és éjjel nappal támadni, nem biztos, hogy helyes út!

De mit tehetnénk?

Vannak Jakab Péterek és vannak Kövér Lászlók! És lesznek is mindig...  Én ebből vitát nem nyitok, csak elfogadom, és tanulgatom azt az „oktatási rendszert”, mely helyére teszi a dolgokat, és felszínre hozza az igazságot!

  

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek