Kerényi Lajos atya az elsők között kérte a védőoltást

Az ismert szerzetes pap is felvette a védőoltást. A vakcina fontossága mellett áll ki Kerényi Lajos piarista atya is, aki egészségügyi dolgozóként már megkapta az első vakcinát. 93 évesen még mindig aktívan látogatja a kórházakat mint lelki gondozó, oltás nélkül azonban a covidos betegekhez nem mehet.

Ez azért is fontos számára, mert ma is aktívan jár a betegekhez, hogy erőt adjon nekik az elesettségben. „Ez nagyon fontos az életemben, azért is, mert majdnem orvos lettem. Úgy is mondhatnám, hogy a szegényeket segíteni az nekem fontos, a vallásosságomhoz tartozik” – fogalmazott Lajos atya.

Újságírói kérdésre elmondta: nem érzi, hogy kivételezett lenne azzal, hogy kórházlelkészként már most megkapta az oltást. „Ez hozzá tartozik a kórházi ellátáshoz, és én így be tudok kapcsolódni a munkába. 93 éves vagyok. Számomra elsősorban az volt a fontos, hogy én ne fertőzzek meg másokat azzal, ha elkapnám a betegséget. Így nyugodtan megyek betegek közé. Egyébként annyi dolgon mentem keresztül a háborúval és az életem során, hogy én már nem félek” – tette hozzá.ű

Döbbentem hallom kollégáimtól az oktatásban, olvasok kommenteket közösségi oldalakon, akik meggyőződéssel kampányolnak a vakcina felvétele ellen. Sok indok közül a legjobban csippes verzió csapja ki nálam a biztosítékot, ami egyenesen nevetséges! Az elején viccként értelmeztem, de sajnos nem az! Az emberek mindig is manipulálhatóak voltak, ezért is veszélyes, hogy egy ilyen méretű járvány esetén milyen üzeneteket közvetítenek.

Én már feliratkoztam és alig várom, hogy hívjanak és felvegyem az oltást a vírus ellen. Ez nem demokrácia kérdése számomra, ezt a közjó kívánja meg, ahogy Kerényi atya is nyilatkozta. Én se másokat és engem ne fertőzzenek mások. Nevetségesnek tartom az emberi szabadság ismét fordítva történő értelmezését és használatát, amikor kijárási tilalmat rendelnek el egy tollvonással, szórakozóhelyeket  csuknak be. Maszk viseléséért, vagy annak nem viseléséért büntetést fizetettnek, de a vakcina felvételét demokratikus kérdésnek állítják be, holott hónapokon belül mindenkinek fel kellene venni.

Az emberiség történetének – a pestis bacilus mellett – valószínűleg legtöbb halálos áldozatát követelő kórokozójával, a fekete-himlő néven elhíresült variola vírussal bolygónk mára teljesen leszámolt. Az 1968-ban indult, minden korábbinál szélesebb körű vakcinációs programnak köszönhetően elvileg a '80-as évek eleje óta a világon nem történt újabb, természetes eredetű megbetegedés.

Ahogy a 70-es  években sem volt kérdés, hogy a fekete himlő elleni védőoltást felvesszük vagy sem, úgy itt sem kellene kérdést  kovácsolni az evidens dologból. Örüljünk annak, hogy az orvostudomány ilyen gyorsan és ilyen módon le tud számolni egy ilyen pusztító vírussal, mint a COVID-19.

Már alig várom, hogy megkapjam a biztonságot jelentő védőoltást

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon