Karácsony előtt

A Rákóczi Szövetség ebben az évben sem feledkezett meg a magyar iskolát választó gyerekekről és szüleiről. Ez a év rendhagyóra sikerült, a járvány beszőtte a világunkat, mindennapjainkat, de a szövetség kitartóan dolgozott azon, hogy mindegyik gyermekhez, iskoláshoz, óvodáshoz eljusson az ajándékuk. A Magyar Nemzeti Tanács tagjai és a Rákóczi Szövetség közösen áthidalta a fennálló problémákat.

Az Iskolaválasztási Programját karácsony előtt fejezi be ebben az évben a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács közösen. A program fő célja a külhoni területeken élő magyar, vagy részben magyar családok bátorítása és ösztönzése, hogy magyar iskolát válasszanak, mert ezzel támogatják közösségüket és a külhoni magyarság megmaradását is szolgálják. E nemes cél érdekében több programot is kidolgozott a Rákóczi Szövetség. A legkisebbektől kezdik, az óvodásoktól, akik magyar nyelvű iskoláskor előtti intézménybe járnak és végzős csoportban dolgoznak, egy mesekönyvvel és jelképesen egy tábla csokival ajándékozzák meg őket. Ebben az évben is Mátyás király mesekönyvet kapnak a gyerekek és ezzel együtt az egész család olvashatja királyunk történeteit. A fa alá pedig valódi értékes ajándék kerül.

Iskolakezdéskor a tanulók megkapták a jó minőségű iskolatáskát, mely egészségügyileg is úgy lett kialakítva, hogy ügyeljen a tanulók testtartására és ne terhelje túlságosan a gerincoszlopot.  A táska mellé került belevaló is. A Magyar Nemzeti Tanács biztosította a tanszercsomagot.

Az iskolakezdés és a magyar tannyelvű oktatási rendszer választását 10.000 forint értékű ösztöndíjjal jutalmazta a Szövetség. Az ösztöndíj a magyar összefogást jelképezi, hiszen az Anyaországban összegyűjtött adományokat juttatják el a Kárpát-medence minden településére, ahol magyarul tanulnak. Magyar meséket, népdalokat és népi játékokat játszanak. Ezzel támogatva a családok döntését, hogy gyermekeik magyar nyelven tanulnak.

A mai világ egy kicsit átalakult, de ez nem jelentett akadályt a program lebonyolításában. Lelkiismeretes, elkötelezett emberek dolgoztak azon, hogy a csoda ünnepek előtt megtörténjen és a családok karácsonyfája alatt ott legyen a nemzet összetartozását jelentő program elemek.

Áldozatos munka, de megéri, mert így a karácsonyfa, a nemzet karácsonyfája fényesebben tündököl a családjaink ablakában.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon