Felkészülten az iskolakezdésre

VMSZ Kishegyes Község

Tanszercsomagot és iskolatáskát kap minden vajdasági kis elsős Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap és a Rákóczi Szövetség támogatásának köszönhetően. A mintegy 1360, iskolába induló, tanulmányait megkezdő, magyar nyelven tanuló gyermek a Vackor-programnak köszönhetően részesülhet az ajándékokból, melyekkel a Magyar Nemzeti Tanács ösztönözni is szeretné a majdani szülőket is, hogy mindannyian magyar tannyelvű intézménybe írassák be gyermekeiket a nemzet megmaradásának alappillérét, anyanyelvünket tovább éltetve.

A beiskolázási csomagok kiosztása szerdán vette kezdetét és az iskolakezdésig, szeptember 1-jéig minden kis elsős magyar diákhoz eljut. A minőséges iskolatáska mellett a tanszercsomag idén is kis poggyász alakot ölt, melyben minden olyan taneszköz megtalálható, mely szükséges ahhoz, hogy az elsősök zökkenőmentesen tudják megkezdeni tanulmányaikat. Tolltartó, betűkirakó, füzetek, vízfesték, ugrókötél, vonalzókészlet, metalofon, rajzeszközök, Mézeskalács és Gőgös Gúnár Gedeon is ott lapul a táskákban.

A leendő elsősök izgatottan vették át az ajándékcsomagokat és nagyon várják azt, hogy becsöngessenek. A szülők számára pedig hatalmas segítséget jelent, hogy az iskolatáskára és a beiskolázási tanszercsomagra nem kell külön pénzt költeniük.

A Magyar Nemzeti Tanács újfent bizonyította azt, amit már megannyiszor: a nemzeti örökségünk megmaradásáért folyó küzdelem egyik élharcosa.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon