„Európát újra kereszténnyé kell tenni”

Márfi Gyula Veszprém érseke reménnyel tekint Magyarország jövője felé

keresztenyelet.hu

Amikor a kvóta referendum mellett kampányoltam, sose gondoltam azt, hogy ez egy rossz lépés, azóta se bántam meg.

Orbán Viktor miniszterelnök úrnak mindenben igaza volt a menkültekkel kapcsolatban. Hallgatom a híreket és szinte a hátamon is szaladgál a hideg. Az idén szilveszterkor már nem csak nőket, hanem a rendőröket zaklatták, brutálisan nekimentek a rendőr nőknek és romboltak, törtek zúztak, mert nekik ez jár. És ez csak a kezdet. Ettől már csak felháborítóbb az a jelenség, amikor másnap a twitteren nem tetszésüknek hangot adó, másként gondolkodó közéleti személyek csordának, csőcseléknek nevezi a rendőrnőket megrugdosókat, amire a szólsászabadságukra büszke nyugatiak letiltják őket az internetről. Hozzáteszik, örüljenek, hogy csak ennyivel megúszták, mert könnyen lehetnének megbélyegzett rasszisták is, akiket börtönbe zárnak.

Istenem, megbolondult ez a világ! A napokban olvastam egy interjút Márfi Gyulával, amit Füssy Angéla készített a veszprémi érsekkel.  Az egyház magas rangú képviselőinek is ugyan az a véleménye, mint nekem is és remélem, hogy Magyarországon sokan támogatják azt a véleményt, amit a magyar kormány is felvállal, mert a következő években is meg kell védeni önmagunkat!

Örülök, hogy Márfi Gyula érsek úr ki is mondja, amit sokan gondolunk! Nem veszélytelen erről beszélni, de azoknak, akiknek felelőségük van a közösségekért, igen is kockáztatva testi épségüket is a vadliberálista, beteg elméjű, demokráciára hivatkozó, öngyilkosjelöltekről igen is le kell rántani a leplet, mert ámokfutás minden lépésük!

Ellentmondásokkal, fenyegetéssel, mégis reménnyel teli időszakban érkezett el az idei karácsony, ahogy azt Márfi Gyula veszprémi érsek fogalmazta meg, aki az ünnepek előtt adott exkluzív interjút Füssy Angélának. Az érsek felidézte azokat az Európában zajló folyamatokat, amelyek aggodalommal töltik el. Mint mondta, tisztán kell látnunk, hogy mivel állunk szemben, mert az a sötétség, ami Európát fenyegeti, keresztény kultúránkat, hitünket fenyegeti.

Nyugaton egy olyan világ épül, amelyik toleranciát vár el, miközben összemossa a nemzeteket, és megfosztaná államait minden függetlenségüktől.

De itt Magyarországon, valami elkezdődött, ami reményteljes, mintha Istennek valamilyen célja, terve lenne velünk. Sokan vagyunk kíváncsiak érsek atya véleményére, a szavainak mindig súlya van. A balliberális sajtó szeret is csámcsogni ezen, hiszen kevés az olyan egyházi vezető, aki ennyire határozottan mer fogalmazni például a migrációról, menekültválságról. Márfi Gyula egy veszprémi rendezvényen beszélt először a migrációról, amit nem sokkal később egy olasz lapban is leközöltek, amiről én is írtam itt a Jó Reggelt Vajdaságban. Nem csaphatjuk be magunkat, monda érsek úr. A veszprémi egyházmegye is százötven évig muszlim megszállás alatt volt, és az alatt az összes szerzetesház elpusztult, templomok nagy részét lerombolták. Érsek úr mégis a legjobban azért aggódik, mert Európa elkereszténytelenedik illetve egyértelműen megindult az iszlamizáció. Érsek úr nem olyan régen Rómában járt. Tudjuk, hogy Ferenc pápa hogyan vélekedik a migránsokról és a római napilapban megjelent cikket is ismeri. 

Szentatya mégis nagyon korrektül áll Marfi Gyula érsek véleménye és Magyarország álláspontja mellett.  „Higgadtan, szeretettel válaszolt, velünk szemben rendkívül barátságos volt, nem éreztette, hogy rossz fiúk lennénk. Amikor elbúcsúztunk, mindegyikünkkel kezet fogott. Nekem azt mondta: „Cosa siamo fratelli”, vagyis „Mi testvérek vagyunk”. – tette hozzá a beszámolóban érsek úr.

Szentatya is tisztán látja, mi történik a Világban, Európában, és több oldalról közelíti meg a problémát. Elmondta, hogy az iszlám folyamatosan változik, kiszámíthatatlan. Ő is tudja, hogy ha például egy muszlim kereszténnyel köt házasságot és nem lesz valamennyi gyermek muszlim, akkor mind a két szülőt megölik. Még a toleránsabbnak tűnő Iránban is 2008-ban hoztak egy olyan törvényt, hogy aki az iszlám hitet elhagyja, azt halálra kell ítélni és ki kell végezni. Van egy radikalizálódás, kétségtelenül, ugyanakkor a szentatya arra is felhívta a figyelmet, hogy vannak országok, például Afrikában, ahol békésen együtt élnek muszlimok és keresztények. Érsek úr szerint a sajtó eléggé egyoldalúan kezelte azt, amit szentatya mondott. Például azt is mondta, hogy egy ország sem kényszeríthető rá, hogy erőn felül fogadjon be migránsokat. Ahogy azt is, hogy nemcsak szeretet van a világon, hanem prudencia, azaz okosság, mérlegelés is. Jézus is úgy tanított, „legyetek szelídek, mint a galambok, és okosak, mint a kígyók”. Szentatya arról is beszélt, hogy a migránsoknak kötelességük alkalmazkodni a befogadó országok törvényeihez. Ezeket a gondolatait viszont nem terjeszti a sajtó – így az a kép sem hiteles, amit nekünk mutat róla. Kétség kívül sürgette a befogadási eljárások felgyorsítását, de nem azt, hogy könnyítsék meg a bevándorlást. És a két dolog nagyon távol áll egymástól.

Toleranciát várnak el tőlünk, közben megalkusznak a teljes intoleranciával és velünk szemben is intoleránsak. Európa politikusairól, a liberális, minket magyarokat durván kritizáló, a keresztény álláspontunkat a végsőkig védő magatartásunkat köpködő politikusokról is véleményt mond érsek úr. Véleménye szerint az ultraliberálisok a saját bűneiket ostorozzák, de nem saját magukban, hanem másokban, elsősorban mibennünk. 

Toleranciát várnak, miközben pont ők azok, akik intoleránsak, szabadságról beszélnek, miközben például a sajtószabadság minimumát sem tartják be. Az anglikán egyház készített egy kétperces reklámfilmet magáról, egyetlen angol tévé csatorna nem vállalta, pénzért sem, hogy lehozza. Ők ezt nem tartják kirekesztésnek, pedig maximálisan az. Bojkottálják a keresztényüldözésről szóló híreket. Idén év elején Nigériában egy fuláni muszlim szekta elégetett élve ötszáz keresztényt. A tetemekről sikerült egy felvételt készíteni, de a spanyol hatóságok letiltották, mondván, hogy gyűlöletkeltő a felvétel. Ez a kettős mérce. Egyébként ezek az ultraliberális európai vezetők önmagukkal is teljes ellentmondásban vannak.

Pluralizmust, sokféleséget hirdetnek, ugyanakkor propagálják a férfi és nő közötti alapvető különbségek eltörlését. Nem ismerik el a család intézményét, amelyik egy életre szóló elköteleződésen alapul. Minden formában csak a szabadságot hirdetik, s közben elvárják, hogy az államok adják fel a függetlenségüket és álljanak be egy Európai Egyesület Államok intézményébe, amelyet majd Brüsszelből kormányoznak. Egy totalitárius politikai rendszer megvalósításán fáradoznak. Teljesen központosítani akarják Európát, megszüntetve az államok függetlenségét. Az államok legyenek rabszolgák, hódoljanak be, de férj és a feleség tartsa meg a függetlenségét. Abszolút ellentmondás. Multikulturalizmusról beszélnek és behívják a totális monokultúrát. Az iszlám ugyanis nem ismer el más kultúrát mint a saját magáét. Egyenlőséget és testvériséget hirdetnek, miközben szállást készítenek azoknak, akik még a rabszolgatartáson és a rabszolga kereskedelmen sem jutottak túl. Toleranciát várnak el tőlünk, közben megalkusznak a teljes intoleranciával és velünk szemben is intoleránsak. Ellentmondás, ellentmondás hátán, azt tudom rájuk mondani, ami szerepel az efézusbelieknek írt levélben, a Bibliában: „elméjükre sötétség borult”, vagy amit Radnóti ír a Töredék című versében, „míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, befonták életét vad kényszerképzetek”. Ez jellemző a mai európai vezetők nagy részére. Európa maga is hibás, mert elveszítette a kapcsolatát a saját kultúrájával. Ezért mi vagyunk a felelősek. A liberalizmus terjedésével létrehoztunk először egy olyan spirituális, utána pedig demográfiai vákuumot, amelyet most a muszlimok akarnak betölteni. A természet irtózik a légüres tértől – valamivel betölti, de ezt a légüres teret mi magunk idéztük elő. Amikor a szélsőbaloldal összefog a szélsőjobb oldallal, az olyan amikor a farizeusok összefogtak az általuk gyűlölt Poncius Pilátussal, csak hogy Jézustól megszabaduljanak. Ezzel ők is öngyilkosságot követtek el, hiszen ennek a következménye lett, hogy a rómaiak elfoglalták Jeruzsálemet és az akkor még meglévő jogaikat elveszítették. Európa azzal, hogy harcol ellenünk, ugyan úgy öngyilkosságot követ el. A muszlimok ugyanis az ultraliberálisokat fogják elsőnek elsöpörni. Már szinte napi szinten kell szembesülnünk azzal, hogy Európa valamelyik nagyvárosában eltüntettek keresztény jelképeket emlékművekről, szobrokról, templomokat zárnak be. A muszlimok kétség kívül nem szeretik a keresztet, a törökök el is nevezték kutyafának. De, hogy a karácsonyfáról miért mondtak le sokan? Amikor azzal semmi bajuk… Isztambul tele van most is karácsonyfával. Brüsszelben a városháza elől eltüntették a karácsonyfát, hogy ne zavarják a muszlimok érzékenységét. Csakhogy a karácsonyt, mint próféta születését, ők is megünneplik.

Hallgatva a híreket és biztonsági előkészületeket az idei ünnepben Európa szerte rettegve kellett lesnünk, melyik karácsonyi vásárban robbantanak, vagy melyik karácsonyi szentmisén történik merénylet. Konkrét fenyegetések is elhangzottak, mi ennek a célja a félelemkeltésen túl, hogy önként mondjuk le vallásunk gyakorlásáról. És azok az atrocitások, ami a szilveszteri ünnep alkalmával történt a rendőrökkel szemben egyenesen szomorú. Beszédes, hogy tavaly kiadott az Európai Bizottság egy agendát hárommillió példányban. Ebben szerepelnek a világ nagy vallásainak ünnepei, még hindu és muszlim közötti átmenet, a szik vallásnak az ünnepei is. De ha odalapozunk december 25-höz, egy üres lapot találunk. Alatta, a lap alján ez a mondat áll: „Az igazi barát az, aki megosztja foglalatosságodat és osztozik örömödben.” Ez lett a karácsony. Európa elfelejtette a karácsonyt. Erre mondhatjuk, hogy a pofátlanságnak nincs határa… Ez nem kirekesztés?! Az én véleményem szerint van ebben az egészben valami sátáni – fogalmazta meg az interjúban Márfi Gyula érsek úr!  Újra kell építeni a kereszténységet.

Ez a folyamat nálunk, Magyarországon mintha elkezdődött volna. 2012 január 12-én lépett életbe az új alkotmányunk. Úgy kezdődik, hogy „Isten, áldd meg a magyart”, de benne van az is, hogy örülünk annak, hogy ezer évvel ezelőtt Szent István király Magyarországot a keresztény Európa részévé tette. Ha tovább vesszük: Magyarország védi a család intézményét, támogatja a gyermekvállalást.  Bevezették általános iskolában a kötelező hittan vagy az etika oktatása, aminek a hatására olyan gyermekek is lehetőséget kaptak Isten megismerésére, akiknek a szülei nem feltétlenül vallásosak. Mindezek által nálunk már halvány jelei mutatkoznak a megújulásnak. Most készítettük a jelentésünket Rómának, ehhez megnéztük a statisztikákat, és kiderült, hogy két-három éve megállt a zuhanás, emelkedett a házasságkötések, a születések és keresztelések száma.  Valami elkezdődött… már nemcsak profanizálódik, ami szakrális, hanem eljutottunk oda, hogy szakráljuk azt, ami profán. Mindezek által mi szembemegyünk Európával, minden értelemben. Pio atya mondott olyat, hogy Magyarország egy olyan kalitka, amelyikből egy gyönyörű madár fog kirepülni és valamilyen nagy áldás száll ez által a világra. De sokkal többet kellene nekünk is imádkoznunk az országunk védőangyalához, ez pedig a hagyomány szerint Gábor főangyal, aki Máriának az üzenetet hozta, hogy Isten fiának lesz az édesanyja. Az ő képét látjuk a Szent István-bazilikában, Budapesten, ott van az oltár fölépítmény fölött, és ő az, aki hozza a koronát. A Hősök terén is ott van Gábor angyal. Hozzáteszem, ez nem a hit tárgya, hanem a reményé, hogy Istennek talán valami célja van velünk.

Forrás: pestisrácok.hu

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek